Societat

Els Mossos desallotgen els acampats en diversos CAP del Vallès

Els veïns, tancats en protesta contra les retallades en la sanitat pública, han sortit de manera voluntària dels centres i sense cap incident

Salut justifica l'operació assegurant que les condicions de seguretat i de salubritat dels locals “s'han degradat progressivament”

Els Mossos d'Esquadra, a petició del Departament de Salut, han impedit aquest dimecres de matinada que diferents grups de persones ocupessin cinc centres d'atenció primària a Badia, Sabadell, Santa Perpètua i Castellar del Vallès.

Segons els acampats, les ocupacions eren accions de protesta per les retallades del govern que van portar a la supressió del servei d'urgències nocturnes d'aquests CAP.

Salut recorda que les ocupacions es duien a terme des de feia setmanes i justifica els desallotjaments assegurant que les condicions de seguretat i de salubritat dels locals “s'han degradat progressivament” i remarcant que “s'hi han produït diversos incidents”.

A través d'un comunicat Salut ha assegurat que “respecta escrupolosament el dret dels ciutadans a opinar i manifestar-se pacíficament”, però ha afegit que “rebutja i lamenta les accions de protesta que suposen l'ús inadequat dels equipaments sanitaris, que ocasionen molèsties per a pacients i professionals, i que impedeixen el normal funcionament d'alguns centres”.

De la seva banda, els manifestants han fet públic també un escrit en què lamenten que “es reprimeixi una protesta pacífica en defensa del dret a la sanitat, reconegut a la mateixa Constitució”.

El comunicat dels ocupants, de la seva banda, convida a manifestar-se aquest mateix dimecres pel desallotjament i a participar en la manifestació convocada per al 2 de setembre a Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.