Societat

La pàgina web de Wikileaks es col·lapsa a causa d'un suposat ciberatac

L'atac es produeix poques hores després de la massiva publicació d'aproximadament 134.000 cables del Departament d'Estat

Els documents fets públics contenen de manera visible els noms de persones que van parlar amb diplomàtics nord-americanes sota condició d'anonimat

La pàgina web de Wikileaks s'ha col·lapsat aquest dimarts a causa d'un suposat ciberatac llançat poques hores després de la massiva publicació d'aproximadament 134.000 cables del Departament d'Estat, segons ha informat el diari britànic The Guardian.

“Wikileaks.org està sent atacat en aquest moment”, ha assenyalat el grup a través del seu compte oficial de Twitter a última hora de dimarts.

Una hora després, el web i els cables seguien estant bloquejats. L'organització ha actualitzat el seu estat a la xarxa social per apuntar que estaven “encara sota l'atac” i redirigir als seus seguidors a través d'una web mirall vinculada a un sistema de recerca independent,t.

El suposat ciberatac s'ha produït hores després que la publicació dels milers de cables hagués provocat una nova onada de protestes contra l'administració estatunidenca.

Els aproximadament 134.000 cables publicats aquesta setmana per Wikileaks contenen de manera visible els noms de persones que van parlar amb diplomàtics nord-americanes sota condició d'anonimat i les identitats dels quals apareixien determinades als documents com a “estrictament protegides”.

El personal del Departament d'Estat i diversos activistes pels Drets Humans han mostrat la seva preocupació per la publicació d'aquestes fonts, que inclouen activistes, periodistes i acadèmics en països amb governs autoritaris, i que, per tant, podrien enfrontar-se a represàlies.

Wikileaks havia mantingut estricta confidencialitat en aquest aspecte en la publicació de cables anteriors, en els que es va editar aquesta informació per protegir les fonts que entraven en contacte amb els diplomàtics nord-americans.

Per la seva banda, el portaveu del Departament d'Estat nord-americà, Michael Hammer, ha indicat que no volia comentar l'autenticitat dels documents publicats, però ha recalcat que el govern nord-americà “condemna fermament la publicació il·legal d'informació classificada”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.