Societat

educació

Més docents per cobrir mitges jornades

Ahir es van nomenar un miler de professors per a centres gironins

Del miler de places d'ensenyament per a la demarcació de Girona que ahir es van adjudicar telemàticament, la meitat o més de la meitat són per cobrir mitges jornades o un terç de la jornada, segons va indicar ahir el sindicat USTEC-STEs. “Això és un símptoma preocupant perquè vol dir que es van fent més precàries les condicions laborals del professorat”, va advertir Xavier Díez, de la USTEC-STEs.

Així mateix, aquest sindicat va destacar que el volum de professorat contractat per al curs que ve serà inferior a les necessitats que s'han generat, d'una banda, arran de l'increment de l'alumnat, sobretot a secundària, i de l'altra, del professorat que aquest any s'ha jubilat. I en aquest sentit va indicar que caldria augmentar en 400 el nombre de docents per al curs 2011-12, una xifra que, segons la USTEC, no s'assolirà. Per al curs que ve es preveu un augment d'un 2% respecte dels 115.000 alumnes de primària i secundària que hi ha a les comarques gironines.

Pel que fa al sistema de nomenament telemàtic, la mateixa organització sindical considera que, si bé és prou eficaç, genera poca confiança en el col·lectiu docent per la seva poca transparència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.