Societat

baix penedès

Allau de multes a Segur de Calafell per aparcar damunt de la vorera a tres carrers

L'Ajuntament intentarà ara retirar-les per les queixes dels veïns, però vol eradicar aquest costum

Preparen un pla per crear més places d'aparcament al barri

Al barri de Segur de Calafell, a Calafell, és un costum força implantat entre els veïns aparcar el cotxe amb part de les rodes damunt de les voreres, una situació la majoria dels cops provocada pel fet que els carrers no tenen zones d'aparcament regulades. L'Ajuntament de Calafell s'ha plantejat ara intentar corregir aquesta situació, però els seus primers mètodes han provocat força indignació al barri. El 23 d'agost passat la policia local va decidir multar aquells vehicles que estaven mal aparcats en tres carrers de Segur (l'avinguda de França i els carrers d'Anglaterra i d'Itàlia), i en tan sols una jornada, van posar 54 multes per un import de 200 euros.

Aquesta acció va provocar les queixes dels veïns, i ara el consistori s'ha compromès a intentar retirar les multes d'aquells que presentin un recurs davant del consistori. “Ens vam equivocar perquè no vam fer una campanya d'informació abans”, reconeix el regidor de Seguretat, Francisco Clavero. Els afectats han publicat diverses queixes a internet en què fan constar que sempre s'havia aparcat d'aquesta manera, sense que hi hagués cap sanció, i alguns fins i tot asseguren que si no s'ocupa la vorera, s'impedeix el pas d'autobusos pel carrer, un argument que el regidor desmenteix.

Clavero, de fet, subratlla que tots els cotxes sancionats estaven aparcats de manera incorrecta, i que aquesta situació no tan sols es dóna en aquests tres carrers. “Aquell mateix dia es van veure fins a 600 cotxes que estaven mal aparcats en tot Segur de Calafell”, reconeix l'edil. Tot i que és cert que aparcar damunt de les voreres és una estampa habitual al barri, Clavero també incideix en dues de les seves contrapartides: “Per una banda, rebem queixes de vianants amb problemes de pas, i per l'altra, provoca desperfectes a les voreres de manera contínua”.

Per tal de contribuir a eradicar la pràctica, a banda d'una campanya informativa i de la possibilitat de recórrer en el futur a més multes, l'Ajuntament calafellenc està treballant en l'elaboració d'un pla de seguretat vial que preveu algunes modificacions per tal de crear més zones d'aparcament. “Diversos carrers de doble sentit passaran a ser de sentit únic i així es podrà reservar tot un carril a aparcament”, avança Clavero.

LA XIFRA

54
multes
es van posar en un únic dia a tres carrers de Segur de Calafell per aparcar damunt de la vorera.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.