Societat

turisme

Els comerciants indis de Lloret deixaran de vendre megàfons i punters làsers

S'han compromès a deixar d'oferir-los quan n'esgotin les existències

L'Ajuntament també vol que es deixin de vendre samarretes “degradants”

Els comerciants de la comunitat índia de Lloret de Mar s'han compromès a deixar de vendre megàfons i punters làsers quan n'esgotin les existències, després d'una reunió mantinguda amb l'alcalde, Romà Codina, i el regidor de Turisme, Jordi Orobitg. “Fa un parell d'anys que ho intentàvem, però són articles que no es poden prohibir”, va explicar ahir Codina. Els megàfons, sobretot, ocasionen moltes molèsties perquè els turistes els utilitzen quan surten de festa i no deixen descansar els que intenten dormir. Aquests aparells són utilitzats fins i tot a l'interior d'alguns hotels.

A la reunió també es va parlar d'altres articles conflictius, com ara navalles i altres tipus d'armes, i samarretes que promouen una imatge degradant del municipi, com les que inciten a beure en excés. “Hem demanat que canviïn la imatge d'aquestes samarretes, perquè, si volem potenciar el turisme familiar, no és el més adequat”, opina Codina. També es va incidir que s'assegurin que no es venguin begudes alcohòliques a menors, segons va explicar Orobitg, i que els articles estiguin etiquetats correctament i amb preus a la vista dels clients.

No es poden prohibir

La venda d'armes com ara pistoles de boles i navalles és un tema complex perquè no són articles prohibits, però són una font de problemes. Encara que se'n requisin en escorcolls a l'entrada del municipi, la policia no pot evitar que llavors els mateixos escorcollats en comprin a les botigues de Lloret. Per això la petició que en deixin de vendre pren més importància. “És un tema més de voluntat que altra cosa, més de parlar que no pas d'obligar”, opina Codina, que espera que aquest cop les converses amb els comerciants de la comunitat índia tinguin l'efecte desitjat. Els comerciants, per la seva banda, han demanat poder allargar una hora l'horari de tancament dels comerços (fins les 11 de la nit en comptes de les 10), però aquesta petició s'haurà de parlar amb la resta de gremis de comerciants de Lloret, segons va remarcar Romà Codina.

La majoria de les botigues regentades per comerciants d'origen indi són a l'avinguda Amèrica i al tram final del carrer Venècia, però cada cop n'hi ha més a la vora del centre. Segons Orobitg, aquests comerciants solen oferir un preu més elevat per regentar els establiments.

LES FRASES

Hem demanat que canviïn les imatges de les samarretes perquè volem potenciar el turisme familiar
Romà Codina
alcalde de lloret de mar
Ells volen allargar l'horari comercial però aquest tema s'ha de parlar amb la resta de comerciants

El difícil tomb cap a un altre tipus de turisme

Si en alguna cosa coincideixen tots els grups polítics a Lloret de Mar, recollint el sentir dels ciutadans, és que el turisme d'excessos que fins ara ha conviscut amb altres tipus de turisme (amb més o menys incidents) ha de tenir un punt i final. Els aldarulls del mes d'agost van ser els incidents més greus que s'han viscut a Lloret des del 2004, i han de marcar un punt d'inflexió en la política turística de Lloret, segons va remarcar Jordi Orobitg en el ple extraordinari de dimecres. En el camí per dimensionar l'oci nocturn s'han començat a inspeccionar locals, alguns establiments hotelers hauran de reformar-se o tancar, i la disminució de les places hoteleres d'ofertes més barates faria disminuir, al seu torn, el nombre de locals nocturns.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.