Societat

Societat

Atractiu italià al port de Palamós

La nau escola de l'armada italiana ‘Palinuro' fa escala al port palamosí fins dimarts, i es pot pujar a la coberta de l'embarcació

És la tercera vegada que visita el port empordanès des de l'any 2007

La vila de Palamós, i en concret el seu port, torna a ser un atractiu turístic per a la gent del país i visitants per la presència del vaixell escola de l'armada italiana Palinuro. L'embarcació, que fa un creuer d'instrucció de 36 cadets de primer curs de l'acadèmia, és la tercera vegada que fa escala a Palamós. La primera va ser el 2007, amb altres vaixells de vela, i després el 2009, en què va ser visitada per unes 18.000 persones. Tot i la formació de cadets, el vaixell, que té 70 metres d'eslora i una tripulació d'un centenar de persones, sota el comandament del capità de fragata Giovanni Schiavoni, es podrà visitar els dies d'estada a Palamós. Avui divendres es podrà visitar de deu a dotze, i dissabte i dilluns també a la tarda, de tres a dos quarts de nou del vespre. Diumenge només es podrà visitar de dues a cinc de la tarda. Els visitants, que ahir ja van poder pujar a la nau, només podran visitar la coberta. L'embarcació marxarà de Palamós dimarts cap a les deu del matí.

Palinuro és el nom mitològic del timoner de la nau d'Enea en la destrucció de Troia, segons l'Eneida de Virgili. Per això el mascaró de la nau és un guerrer amb un timó a les mans. El vaixell és un bergantí goleta de tres pals. En el seu origen, l'any 1933, era un vaixell francès de pesca a Terranova. Després de la Segona Guerra Mundial, Itàlia, que va haver de donar a la Unió Soviètica la nau escola Cristoforo Colombo –bessona de l'Amerigo Vespucci– per danys de guerra, va adquirir la nau francesa per convertir-la en una nau escola. Va entrar en servei el 16 de juliol del 1955. La superfície de les veles és d'uns 1.000 m².

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.