Societat

maresme

Ideen un pas per a ciclistes a la platja de Montgat

Posaria fi a la polèmica prohibició d'anar en bici pel passeig del poble, després de multes i incidents amb alguns vianants

Les multes als ciclistes que, infringint la normativa, circulen per un tram del passeig marítim de Montgat i els nombrosos incidents que el seu pas provoca amb alguns vianants a causa de l'estretor de l'espai podrien acabar-se a mitjà o llarg termini. El nou govern convergent de la vila acaba de dissenyar un pla alternatiu perquè els cicloturistes puguin travessar la vila sense haver de baixar de la bicicleta i sense destorbar els banyistes o els veïns del nucli antic d'aquest poble maresmenc. Es tractaria d'una plataforma a peu de platja i d'ús exclusiu per als ciclistes, que són molt nombrosos a l'estiu i també els caps de setmana de tot l'any. La raó: el fet de tractar-se d'un vial que, pel nord, connecta en pocs minuts amb els pobles costaners del Baix Maresme i, pel sud, amb la costa de Badalona, de Sant Adrià de Besòs i de Barcelona.

“La nostra primera idea era suavitzar la prohibició als ciclistes, perquè molts són famílies que no podem pas criminalitzar. Aquest estiu, però, per unes quantes baralles entre ciclistes i vianants, i per l'atropellament d'una nena, ens veiem obligats a mantenir la norma mentre aquest nou vial no sigui una realitat”, explica l'alcalde, Francesc Garcia (CiU). En aquest sentit, el batlle montgatí evita determinar quan es construirà. “No és prioritària però no volem que la problemàtica entre els uns i els altres es perpetuï”, respon, i explica que el projecte té el vistiplau de la Generalitat i que ara falta trobar finançament.

Precisament aquest factor econòmic, tenint en compte la situació de crisi, és el que fa témer als ciclistes que passarà força temps abans no es construeixi aquest pas alternatiu. Tant és així que, tot i saber les intencions de l'Ajuntament montgatí i veure amb molt bons ulls la intervenció, un grup de cicloturistes va participar ahir en una pedalada popular de protesta pel manteniment de la prohibició, que entenen com una decisió “radical”. “Els que causen problemes amb els vianants són una minoria que circula molt ràpid. Per què en lloc de prohibir i multar, la policia no controla la velocitat?”, deia ahir Alejandro Rodríguez, un cicloturista.

LA XIFRA

60
euros
costen les multes, una vintena, que la policia local ha imposat als ciclistes aquest estiu, segons l'Ajuntament.

LES FRASES

No podem criminalitzar els ciclistes, però tampoc no volem cap incident amb els vianants
Francesc Garcia
alcalde de montgat (ciU)
Si se'ns permetés el pas, encara que fos amb prioritat per als vianants, ja estaríem satisfets
Alejandro Rodríguez
cicloturista
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.