Societat

educació

Protesta per la retallada en transport escolar a Alcanar

Els alumnes de les Cases d'Alcanar es neguen a pagar el servei d'autobús i el segon dia del curs no van anar a classe

El Consell Comarcal del Montsià fixa en 1,5 euros el cost diari per a les famílies

L'autobús de transport escolar que porta els alumnes de les Cases d'Alcanar a l'institut d'Alcanar va marxar ahir buit perquè els pares i mares es neguen a pagar el preu del servei, un servei que fins ara era subvencionat però que amb les retallades s'ha convertit en un servei de copagament. El Departament d'Ensenyament ja no subvenciona aquest curs els alumnes que són transportats dins d'un mateix municipi, com és el cas dels de les Cases d'Alcanar que tenen l'institut a cinc quilòmetres de distància. I com a mesura de protesta, els 45 alumnes no van anar a l'institut com tampoc ho van fer els dels barris dels Valentins i el castell d'Ulldecona, que es troben en el mateix cas.

Pares i mares i alumnes van assistir al ple del Consell Comarcal del Montsià que va aprovar el preu del transport, que serà d'1,5 euros al dia. “No pensem comprar els abonaments de l'autobús i farem més protestes perquè es mantingui la gratuïtat del servei”, ha explicat Cinta Matamoros, vocal de l'AMPA. En aquest sentit, els estudiants tampoc pujaran avui a l'autobús i els pares estan decidits a convocar més mobilitzacions. “La Generalitat té dèficit, però les famílies també patim la crisi”, ha dit Matamoros. L'Ajuntament d'Alcanar ha manifestat el seu suport a les famílies i el Consell del Montsià diu que negociarà amb Ensenyament per mantenir la subvenció.

LA XIFRA

1,5
euros
és el preu diari fixat pel Consell Comarcal del Montsià per al transport escolar des de les Cases d'Alcanar.

Rècord d'hores de classe per a mestres i nens

L'informe anual sobre educació de l'OCDE (l'organització que reuneix les 25 economies més desenvolupades del món) conclou que l'Estat espanyol bat el rècord d'hores lectives d'alumnes i professors al conjunt de l'OCDE i la Unió Europea (UE). Concretament, els nens de primària reben 126 hores més de classe que la mitjana de l'OCDE. Si es comparan la càrrega lectiva amb la UE, la diferència és de 129 hores de més per als alumnes estatals. Pel que fa als estudiants de secundària, reben entre 148 i 153 hores més que els companys de l'OCDE i la UE, respectivament. Els docents també estan més temps a l'aula que els seus col·legues. Els mestres de primària fan 101 hores lectives més que la mitjana de l'OCDE. En el cas de la secundària, la diferència és menor, de 37 hores.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.