Societat

Barcelona, pionera en l'ús de motos elèctriques

L'Ajuntament rep 17 escúters cedits per Honda per efectuar proves d'adaptabilitat en àmbits urbans

És l'única ciutat europea que participarà en aquest programa previ a la comercialització dels vehicles

L'Ajuntament de Barcelona ha rebut aquest dijous 17 motos elèctriques de la marca Honda, tipus escúter, per efectuar proves d'adaptabilitat d'aquests models a usos urbans en l'àmbit europeu.

Segons que ha informat el consistori barceloní, s'ha fet efectiu el conveni de cessió per part d'Honda de 17 unitats d'escúters elèctrics, model EV-Neo, a l'Ajuntament de Barcelona, a més d'una altra unitat al RACC, fins al 31 de març de 2012, amb possibilitat de pròrroga.

A més dels vehicles, Honda també ha cedit 9 carregadors ràpids, 18 carregadors transportables i 18 transformadors de corrent.

La cessió s'emmarca dins de l'aposta d'Honda per la ciutat de Barcelona com a “camp de proves” del seu nou escúter elèctric per a la seva comercialització a Europa.

D'aquesta manera, la capital catalana es converteix en la primera i única ciutat europea escollida fora d'Àsia per dur a terme aquesta prova pilot, amb la finalitat d'adaptar aquest model, que ja es comercialitza al Japó i que s'ha dissenyat per a usos laborals, com serveis de repartiment i missatgeria.

Aquestes motos estan dissenyades específicament per a ús urbà, amb zero emissions de CO2, una única plaça i autonomia de 34 quilòmetres.

La càrrega de la bateria es pot fer amb un carregador normal, en un temps de 3 hores i mitja aproximadament, o amb un carregador ràpid, capaç de fer la càrrega en 30 minuts.

Amb aquesta prova, a Barcelona s'avaluaran aspectes com el procés de càrrega de les bateries, si l'autonomia de l'escúter és adequada per a l'ús per al que ha estat dissenyat, com afecta a l'autonomia les condicions ambientals al llarg de l'any, així com el balanç de les incidències tècniques i les oportunitats de millora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.