Societat

Un videojoc resol un enigma del virus de la sida

Els jugadors d'un videojoc en línia han aconseguit, en només tres setmanes, descodificar l'estructura d'un enzim semblant al del virus de la sida, un enigma que els científics feia deu anys que intentaven resoldre. La revista científica Nature Structural & Molecular Biology va publicar la troballa diumenge i va incloure els jugadors de Foldit com a coautors de l'estudi.

Foldit (doblega-ho, en anglès) és un videojoc experimental desenvolupat el 2008 en col·laboració amb els departaments d'informàtica i bioquímica de la Universitat de Washington i accessible a tothom al web http://fold.it. L'objectiu del joc és resoldre un problema. En aquest cas, descobrir com una molècula es doblega per formar una estructura en tres dimensions i formar, d'aquesta manera, una proteïna.

Descobrir la configuració exacta d'una proteïna és, sovint, vital per comprendre com es desenvolupa una malaltia a l'interior de l'organisme i, sobretot, per fabricar un medicament capaç d'aturar-la. Els científics han estat deu anys buscant un enzim utilitzat per un retrovirus de la família a la qual pertany el VIH. Aquest tipus d'enzims juga un paper clau en la propagació de la sida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.