Societat

Els sindicats temen que les urgències de l'Arnau de Vilanova es tornin a col·lapsar aquest hivern

Des de CCOO, alerten que augmentarà el temps i s'alentirà el procés d'ingrés a planta

La decisió de la direcció del centre de mantenir una seixantena de llits tancats aixeca queixes

Els sindicats majoritaris a l'hospital Arnau de Vilanova, UGT i CCOO, alerten que el servei d'urgències es podria tornar a col·lapsar aquest hivern si la direcció del centre decideix mantenir tancats una seixantena de llits fins al desembre.

Segons la delegada sindical de CCOO Amparo Loren, l'any passat ja es va haver d'optar per ubicar dos pacients en un sol box. Tenint en compte que aleshores l'hospital funcionava al 100% del seu rendiment, caldrà veure com afectaran les retallades previstes per enguany a la unitat. Així, segons Loren, s'augmentarà el temps d'espera dels pacients i s'alentirà el procés d'ingrés a planta per la manca de llits.

Temps d'espera rècord

A l'Arnau de Vilanova, els pacients han d'esperar una mitjana de 48 minuts per ser atesos. Aquest és el temps més elevat de tots els dels centres de l'ICS, juntament amb el de la Vall d'Hebron.

La representant sindical Amparo Loren ha aclarit, però, que a tots els pacients que arriben a urgències se'ls fa un triatge, de manera que els casos més greus s'atenen de seguida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.