Societat

La vida social

Doncs sí, resulta que a Banyoles s'hi viu bé

Un estudi assenyala la capital del Pla de l'Estany com la que té més qualitat de vida del nostre país, d'entre les de més de 10.000 habitants

Ripoll i Olot també són de les més ben valorades

És cert que a l'estadística se li ha de donar importància fins a cert punt, ja que se li escapa tot allò que no és tangible, que no és mesurable objectivament. No obstant això, si aquesta fredor de les xifres coincideix amb la impressió personal, amb les emocions, ens podem arriscar a dir que l'estadística no va errada. No heu tingut mai la sensació, passejant per Banyoles, que a la ciutat de l'estany s'hi viu molt bé? Si és així, no aneu desencaminats. Un estudi de tres investigadors de la Universitat d'Oviedo, publicat a l'edició digital de Revista de Economía Aplicada, ho corrobora basant-se en uns índexs estratègics. Combinant xifres del consum, els serveis socials, el mercat laboral, el medi ambient, els transports públics, l'habitatge, l'oci, la cultura i la seguretat, han arribat a la conclusió que és la setena amb millor qualitat de vida de tot l'Estat espanyol i la primera de Catalunya.

L'anàlisi s'ha fet sobre els 643 municipis de més de 10.000 habitants que hi ha a l'Estat. Davant de la capital del Pla de l'Estany només hi figuren –per aquest ordre– Pamplona, Laredo (Cantàbria), Sòria, Jaca (Osca), Torrelodones (Madrid) i Zafra (Badajoz). No és Banyoles l'única ciutat gironina que en surt ben parada. Ripoll ocupa el quinzè lloc de l'Estat i segon de Catalunya, i Olot, el dinovè i el tercer respectivament. La ciutat de Girona, per la seva banda, és la següent més ben valorada de Catalunya i la 24a de l'Estat.

A les ciutats més grans la qualitat de vida no és tan elevada, segons es dedueix en el treball de la Universitat d'Oviedo. Entre aquestes, la millor seria Barcelona (75a), mentre que Madrid està en el lloc 246.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.