Societat

Trias considera que les Festes de la Mercè resulten massa cares

La despesa s'ha disminuït en 400.000 euros però no s'ha pogut reduir més perquè “moltes coses ja estaven contractades”

L'alcalde de Barcelona considera que l'ATM es troba en una situació insostenible, “o aportem diners públics o augmenta el preu dels bitllets”

Les Festes de la Mercè resulten massa cares.

L'alcalde de Barcelona considera que tot i que ha disminuït la despesa de la Mercè en 400.000 euros no ha pogut baixar més el cost perquè la majoria de les coses “ja estaven contractades”, ha assegurat en una entrevista a El món a RAC1.

En aquest sentit, considera que no té sentit no tenir unes Festes de la Mercè com cal però si que es necessari “fer un replantejament”. L'alcalde ha posat com a exemple la Festa de l'Aire, de la que ha dit que “sense sponsors no es faria”.

El nou equip de L'Ajuntament de Barcelona s'ha trobat amb moltes coses contractades o comprades.

Un exemple d'això són les llums de Nadal “contractades per tres anys”.

Ara bé, ha afegit l'alcalde, “les coses es poden fer amb sentit comú o no, si estan contractades no les podem llençar”.

Un traspàs impecable

Amb tot, Xavier Trias ha destacat que el traspàs de poder a l'Ajuntament de Barcelona s'ha fet amb “una correcció absoluta”.

Al mateix temps, però ha afegit que no és veritat que s'hagi trobat 300 milions d'euros per gastar com va dir Jordi Hereu però no hi ha, ni de bon tros, la situació de la Generalitat. “Hi ha una lògica en el funcionament”, ha afegit l'alcalde.

Per Trias, el millor que ha fet és construir “un equip extraordinari”, i trobar “uns funcionaris il·lusionats i amb ganes de treballar. Un equip de diferents colors”, ha apuntat.

Seguretat al metro

Sobre l'augment de la presència policial al metro de Barcelona, l'alcalde ha explicat que la presència de la Guàrdia Urbana al metro realitza “una missió preventiva” i la valoració és “molt positiva”.

Tot i que costa diners, per l'alcalde “aquest és un punt prioritari”.

Respecte a l'ampliació dels horaris del metro en dies puntuals, l'alcalde ha detallat que en l'últim partit de l'Espanyol l'ampliació d'horaris va tenir un cost de 30.000 euros.

“Ara, el que cal és estudiar quin ús s'en fa d'aquesta ampliació d'horari, és a dir, si realment val la pena”, ha afegit.

Per Trias l'ATM, Autoritat del Transport Metropolità, es troba en una situació insostenible, “o aportem diners públics o augmenta el preu dels bitllets”.

La Sagrada Família, acabada

L'alcalde de Barcelona està convençut que el 2026 estaran acabades les obres i considera que això serà possible amb “les noves tècniques de construcció i amb l'aportació de la gent”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.