Societat

Ruiz recorda que la negociació laboral als hospitals depèn de l'ICS

El conseller de Salut de la Generalitat assegura desconèixer les mobilitzacions que a partir d'octubre realitzaran els treballadors de l'Hospital de la Vall d'Hebron

Salut insisteix que les mesures laborals en els centres sanitaris no “tenen perquè afectar” als usuaris

El conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, ha assegurat aquest dijous que el seu departament no interfereix en els processos de negociació laboral dels centres de salut públics i ha indicat que són l'ICS (Institut Català de la Salut) i els treballadors els que han d'arribar a un acord.

Després de la presentació de la campanya “Som el que mengem” organitzada pel FC Barcelona, Ruiz ha assegurat desconèixer les mobilitzacions que a partir d'octubre realitzaran els treballadors de l'Hospital de la Vall d'Hebron en contra de les retallades en la sanitat pública.

En aquest sentit, el conseller ha confirmat que aquesta tarda es reunirà amb els responsables de l'ICS perquè l'informin de la situació dels diferents processos de reestructuració de plantilla, que afecten a diversos hospitals de la xarxa de salut pública catalana.

“El Departament de Salut no intervé. La negociació laboral l'han de fer les parts implicades, que són l'ICS i els representants dels treballadors”, ha assegurat el conseller.

En aquest sentit, Ruiz ha reiterat que les mesures laborals en els centres sanitaris no “tenen perquè afectar” als usuaris.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.