Societat

El satèl·lit que ha d'impactar avui sobre la terra ja ha sobrepassat Catalunya

La NASA insisteix que l'artefacte, de la mida d'un autobús, no suposa cap risc per les persones

L'Agència espacial descarta que el giny caigui sobre Amèrica del Nord

La NASA preveu que aquest divendres impacti sobre la Terra un satèl·lit, que aquesta nit ja ha sobrepassat Catalunya, que va ser retirat del funcionament el 2005, però insisteix que el risc per a les persones és “extremadament petit”.

L'Agència espacial nord-americana (NASA) ha descartat que el giny, de la mida d'un autobús, caigui sobre Amèrica del Nord, tot i que encara no pot precisar el lloc de l'impacte.

“L'impacte s'espera durant la tarda a l'est dels Estats Units”, ha indicat un comunicat de l'agència.

Segons l'agència, “és encara massa d'hora per predir l'hora i el lloc de la caiguda amb detall, les prediccions seran més precises en les properes hores”.

La probabilitat que alguna de les restes de l'artefacte de Recerca de l'Alta Atmosfera (UARS) impacti sobre una persona és molt remota, segons l'agència espacial nord-americana, que la xifra en una entre 3.200.

L'aparell pesa 5675 quilograms i té la mida d'un autobús.

Estava previst que el satèl·lit arribés a finals de setembre o principis d'octubre, però la seva caiguda s'avançarà a causa del fort augment de l'activitat solar la setmana passada.

Els científics de la NASA calculen que l'aparell es desintegrarà a l'entrar en l'atmosfera però alguns grans fragments sobreviuran a les altes temperatures del reingrés caient sobre la superfície de la Terra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.