Societat

Barcelonès

Els bancs d'Albiol reapareixen sense abandonar la polèmica

El govern del PP trasllada el mobiliari a una via comercial pròxima i els botiguers s'indignen perquè, entre altres coses, no han estat consultats

Asseguren que només generaran problemes

Mai uns simples bancs havien aixecat tan poca passió. Primer van ser alguns veïns de la Salut alta, a Badalona, i el govern del PP els que es van conjurar per deixar òrfenes de bancs algunes zones del barri i evitar, així, les concentracions d'alguns col·lectius, especialment de gitanos romanesos. La intervenció ha estat l'epicentre de les últimes crítiques que han plogut contra els populars, però és cert que té l'aval de molts veïns de la zona. El que probablement no s'esperava el PP és que el rebuig que despertaven els bancs quan estaven instal·lats a la zona alta de la Salut s'estengués a la part baixa del barri, on van aparèixer dies després, i a sobre per motius ben equidistants. Els polèmics bancs van abandonar la Salut alta per mirar de donar servei als veïns que passegen pel centre comercial de la Salut, una via per a vianants plena de botigues. Doncs bé, la nova ubicació no agrada als botiguers, que expliquen que un espai comercial “és el lloc menys òptim per convidar la gent a seure”. L'objectiu d'una via comercial és que els ciutadans s'hi passegin, que imperi la mobilitat i que, si algú vol descansar uns minuts, és preferible que ho faci en una terrasseta d'un bar. Per l'associació de comerciants de la Salut, el pitjor del cas és que el PP “ni tan sols ha tingut el detall” de consultar-los abans de prendre una decisió. De fet, els botiguers asseguren que fa més de trenta dies que esperen una trucada del nou executiu local per convocar-los a una reunió. “Teníem una data a l'agenda, però ens van trucar cinc hores abans de la trobada, ens la van anul·lar, i encara estem esperant que ens tornin a citar”, comenta el vicepresident de l'entitat, Rafa Pavón.

L'associació de comerciants ha adreçat una carta als seus 115 associats en què manifesta la seva sorpresa per la instal·lació d'uns bancs en diversos punts del passeig, es lamenta que el govern del PP no hagi comptat amb l'entitat (“fins ara la junta de l'associació sempre estava ben informada i la seva opinió era valorada”, s'indica) i s'enumeren els motius que justifiquen la negativa de l'associació: els bancs entorpeixen l'entrada a les botigues i fan de barrera, ja que tapen la visió, i alhora dificulten la sortida del comerciant per desenvolupar l'activitat de les botigues al carrer. Es recorda, a més, que hi ha una gran oferta de bars i cafeteries on es pot reposar.

L'associació de comerciants també ha distribuït una enquesta entre els seus adherits, per saber si estan d'acord amb la instal·lació dels bancs. Va guanyant el no amb molta rotunditat.

LA DATA

12.09.11
Es va treure l'últim banc de la part alta del barri de la Salut i ara els bancs han aparegut al passeig.

El PP diu que els volien els veïns

“Era una demanda de bastants veïns que freqüenten el centre comercial la Salut, i simplement l'hem satisfeta.” Amb aquestes paraules justifica el regidor de Via Pública, Daniel Gracia, la decisió del PP d'instal·lar bancs en aquesta via. Segons ell, aquests bancs “no han de ser necessàriament els que estaven situats a la Salut alta, ja que anem canviant els bancs d'ubicació”, tot i que admet que “també podrien ser-ho”. És obvi que el model coincideix i que es van plantar poques hores després que desapareguessin els de la zona alta. Gracia diu que respecta l'opinió dels comerciants, tot i no compartir-la, i subratlla que els veïns “estan molt contents i fins i tot ens en demanen més”. Els comerciants, però, defensen que les famílies que viuen en aquest carrer tenen por que els bancs provoquin concentracions nocturnes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.