Societat

Tarragona triomfal

La Jove de Tarragona carrega el primer cinc de nou de la seva història i entra en el selecte grup de les colles extra

Els Xiquets de Tarragona descarreguen per primer cop el quatre de nou folrat i a més completen la tripleta màgica

Sant Pere i Sant Pau carrega el dos de set després de setze anys

Jove i Xiquets de Tarragonavan completar les seves millors actuacions

Tarragona esborrona. La data d'ahir quedarà marcada en la ment de tots els tarragonins com el dia en què les seves colles van entrar en una nova etapa. I és que ahir Jove i Xiquets de Tarragona van fer un pas gegant com a colles i van completar les respectives millors actuacions de la seva història. El salt més espectacular el va fer la Jove, que va convertir Tarragona en una ciutat de gamma extra per mèrits propis. Xiquets, però, també va fer la seva aportació a una ciutat que ara té dues colles que poden oferir, com a mínim, una tripleta. La profitosa jornada també es va contagiar als Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que van carregar el primer dos de set des del 1995. Santa Tecla, més gloriosa que mai.

Supercatedral lila

No volien cap contratemps amb els castells bàsics de nou que els pogués distreure del seu gran objectiu: atacar el cinc de nou. Amb aquest plantejament, la Jove va triar aquesta estructura com a castell de sortida ahir al migdia a la plaça de la Font. El cinc de nou va pujar amb nervis i la rengla va començar a patir des de ben aviat. Mentre els tres pilars anaven desfigurant-se, però, la canalla va pujar valenta i, amb un tronc al límit, l'enxaneta va fer un ràpid cop de rauxa que va permetre coronar el castell pocs instants abans de l'anunciada caiguda. Una fita, la de la canalla, que va permetre als liles tocar el cel. El gran objectiu ja estava assolit. Alegria i llàgrimes per celebrar el cinc de nou, un castell maleït fins al dia d'ahir per la Jove, que en els anys noranta va ser la primera colla que va intentar fer-lo. Encara, però, van voler rematar la feina completant la millor actuació de la seva història amb un quatre de nou folrat treballat i un tres de nou tremolós que va cedir en la descarregada. L'era de la Jove acaba de començar.

Grans matalassers

No van fer cap gamma extra, però van sortir igual de contents de plaça, ja que no tan sols van descarregar el primer quatre de nou de la seva història, sinó que a més van completar la tripleta sense cap caiguda. Una diada impressionant per a uns Xiquets que van sortir d'un impecable cinc de vuit abans d'atacar el quatre de nou folrat. Un castell al qual tenien molt respecte, però que a l'hora de la veritat va semblar que se'l coneguessin pam a pam. I és que el quatre de nou dels Xiquets va vorejar la perfecció i només va patir una mica en els últims instants en el folre i els terços. Ja només quedava descarregar un més que correcte tres de nou perquè sortís a la llum l'èxtasi matalasser. Sense dubte, aquesta és la millor diada de la seva història en la que serà també la millor temporada dels Xiquets.

L'alegria dels humils

Ahir les llàgrimes d'alegria no només es van poder veure en els castells de nou i de gamma extra, sinó que els castells de set hi van tenir un paper destacat, sobretot pels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que van descarregar en segona ronda el dos de set. El castell va cedir poc després de l'aleta, però amb una mica més d'empenta fins i tot l'haurien pogut completar. Abans havien descarregat un cinc de set molt treballat, amb un tronc que va haver d'aguantar una llarga estona la indecisió d'una canalla que al final sí que va coronar el castell. En tercera ronda van plantar el quatre de set amb el pilar en una diada per recordar. I és que els de la camisa verda feia molts anys que no feien una actuació d'aquestes característiques.

Menys afortunats van ser els Xiquets del Serrallo, que tot i així mantenen el nivell d'una molt bona temporada, en què han sovintejat els castells de la gamma alta de set. Ahir van descarregar el quatre de set amb el pilar i un treballat cinc de set, però no se'n van sortir, amb un intent i un intent desmuntat, en el que hauria de ser el primer set de set de la seva història.

Colla Jove
5/9 (c), 4/9f, 3/9f (c)
Xiquets de Tarragona
5/8, 4/9f, 3/9f
Sant Pere i Sant Pau
5/7, 2/7 (C), 4/7p
Xiquets del Serrallo
4/7P, 5/7, 7/7 (id), 7/7 (i)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.