Societat

La Generalitat ajorna dos mesos el pagament a les residències concertades

Les entitats concertades no cobraran la factura corresponent als mesos de setembre i octubre i les col·laboradores rebran el 65%

La Taula del Tercer Sector Social considera “impresentable” que les entitats paguin les conseqüències dels problemes de tresoreria del govern

El departament de Benestar i Família ha ajornat dos mesos el pagament a les residències concertades per la Generalitat. Segons han confirmat fonts de la conselleria, el departament ha pres aquesta decisió pels “problemes de liquidat” que té el govern.

D'aquesta manera, les entitats prestadores de serveis socials concertades, entre les quals hi ha les residències d'avis, l'atenció a drogodependents o a malalts mentals, no cobraran quan toca la factura ni de setembre ni d'octubre i les col·laboradores rebran el 65%. Les mateixes fonts han defensat que s'ha decidit prioritzar les ajudes directes a les persones.

La Taula d'Entitats del Tercer Sector Social ha considerat “impresentable” que les entitats paguin les conseqüències dels problemes de tresoreria del govern i ha alertat que aquesta situació “pot posar en fallida a moltes entitats del país i que es posa en perill el teixit associatiu català”.

La presidenta d'aquesta organització, Àngels Guiteras, ha demanat per carta al conseller de Benestar, Josep Lluís Cleries, crear de manera urgent una taula de negociació “per buscar una solució consensuada i evitar que la situació de les entitats i de les persones receptores dels serveis s'agreugi”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.