Societat

trànsit

Europa vol generalitzar la limitació als 30 km/h

La velocitat màxima a les zones residencials serà de 30 km/h arreu de la Unió Europea, si els governs no frenen la proposta que ahir va aprovar el Parlament Europeu. L'Eurocambra també aposta per estendre arreu dels 27 un límit zero d'alcohol en sang per a professionals i per als novells amb menys de dos anys d'experiència, i instal·lar sistemes que impedeixin que els autobusos i camions arrenquin si el conductor ha begut. La resta de conductors que hagin estat enxampats més d'una vegada amb una taxa d'alcoholèmia positiva també haurien d'instal·lar immobilitzadors al seu cotxe i bufar abans d'engegar.

L'harmonització de la limitació a 30 km/h inclouria tots els carrers urbans d'un sol carril que no tinguin un carril bici independent. Els eurodiputats reclamen també que es generalitzi la conducció acompanyada a partir dels 17 anys.

Estrasburg vol reduir a la meitat el nombre de morts en accidents de trànsit entre el 2010 i el 2020, un 40% el de ferits greus i un 60% la mortalitat infantil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.