Societat

benestar

Algunes residències avisen que no podran pagar sous

Benestar emetrà certificats perquè els centres afectats per l'ajornament de pagament demanin crèdits

Les entitats socials carreguen contra Mas-Colell

Algunes de les residències i centres de dia concertats que atenen avis, discapacitats, drogodependents i malalts mentals que no cobraran de la Generalitat aquest mes ni el vinent van advertir ahir que no podran pagar les nòmines dels treballadors. El govern al·lega falta de liquiditat i, ara per ara, només s'ha compromès a pagar els serveis abans de finals d'any. “El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, va mostrar dimarts bona predisposició per atendre els casos més complicats, però no té cap solució miraculosa”, va resumir ahir la presidenta de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), M. Cinta Pascual.

L'ordre del Departament d'Economia i Coneixement és que les places col·laboradores cobrin el 65% i les concertades no rebin res fins d'aquí a dos mesos. La proposta de Cleries per intentar parar el cop és que la mesura afecti només els pagaments de setembre, que les concertades cobrin el 25% i que es concedeixi una moratòria de pagaments d'IRPF i Seguretat Social. Tenint en compte la preocupació de moltes residències, sobretot les gestionades per entitats o empreses petites, de no poder pagar els sous, s'emetran certificats per facilitar que puguin demanar crèdits.

Les entitats van ser molt dures amb el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, al qual acusen de no haver-se adonat que no hi havia diners a la caixa fins quatre dies abans de final de mes. “Hi ha sectors econòmics a la societat catalana més forts que poden afrontar-ho, les entitats socials no”, va queixar-se el director de la Taula d'Entitats del Tercer Sector, Toni Codina.

Mas-Colell s'ha de fixar en sectors amb més múscul financer i no en les entitats
Toni Codina
taula d'entitats del tercer sector
És dramàtic, perquè hi ha casos en què el 75% de la facturació es destina a nòmines
M. Cinta Pascual
ass. cat. de recursos assistencials
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.