Societat

successos

Maten a ganivetades un poeta enmig del carrer

Salvador Iborra, de 32 anys, va ser atacat al davant de casa seva, a Barcelona

El poeta valencià Salvador Iborra Mallol, de 32 anys, va ser assassinat ahir a ganivetades enmig del carrer la Palma de Sant Just, al barri Gòtic de Barcelona. Iborra, que compaginava la seva faceta d'escriptor amb la docència a l'IES Jaume Mimó de Cerdanyola, va ser apunyalat poc després de les sis del matí al davant de casa seva, al número 12 del mateix carrer de la Palma. Iborra, que anava en bici, va rebre diverses ganivetades a l'alçada del tòrax, una de les quals al pulmó, que li van causar la mort. Els agressors, dos homes, van fugir amb la bici del poeta.

Els veïns van declarar a la policia que les ganivetades mortals s'havien produït arran d'una baralla entre la víctima i els agressors, que li volien robar la bicicleta. Els Mossos investiguen aquesta hipòtesi, però no descarten altres opcions, tenint en compte la violència de l'agressió, que no concorda amb la que s'utilitza habitualment en els robatoris. En aquest sentit, una possibilitat que s'està investigant és que els agressors coneguessin a la víctima i que el mòbil del crim fos una revenja personal.

Els amics de la víctima, per la seva banda, van mostrar-se consternats amb la notícia. Sobre la hipòtesi de l'agressió mortal, alguns coneguts del poeta van apuntar ahir que Iborra era “defensor de les causes justes” i que en algunes ocasions havia defensat víctimes d'assetjament immobiliari contra els propietaris d'edificis.

Salvador Iborra (València, 1978), que acabava de finalitzar un màster de literatura, art i pensament a la Pompeu Fabra, estava fent interinatges de secundària. Fins ara, però, bona part de la seva carrera professional l'havia dedicada a la poesia, on tenia una reconeguda trajectòria. Entre d'altres premis, Iborra havia guanyat el 2009 el premi Jaume Bru i Vidal de Sagunt amb Els cossos oblidats. També va ser guardonat amb els poemaris Un llençol per embrutar i Les entranyes del foc. Actualment, Iborra estava fent la tesina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.