Societat

Tensió entre metges i mossos a les portes de l'ICS a l'inici de la reunió entre direcció i sindicats

Uns 300 professionals sanitaris s'han concentrat davant la seu de l'edifici on se celebra la trobada

L'Institut ha amenaçat amb acomiadar 1.500 interins si no s'accepten reduccions salarials

Després que dijous centenars de professionals sanitaris interrompessin la reunió entre els sindicats i la direcció de l'Institut Català de la Salut (ICS), la nova trobada convocada per a aquest dilluns ha tornat a ser motiu de protestes.

Uns 300 metges i infermeres tallat una altra vegada la Gran Via de Barcelona a l'alçada del carrer Balmes, on es troba la seu de l'ICS. S'han viscut moments de tensió entre professionals sanitaris i mossos, amb escridassades i algunes empentes. Minuts abans, els dirigents sindicals havien entrat a l'edifici per una porta lateral, on s'han hagut d'identificar un per un.

L'ICS amenaça amb acomiadaments si no s'accepten reduccions salarials

En una pausa de la reunió que ICS i sindicats mantenen aquest dilluns, els representants dels treballadors han explicat que se'ls ha fet tres propostes: reduir a la meitat la paga de Nadal, que sis mil treballadors rebaixin la jornada laboral en un 25% o que s'acomiadin 1.500 interins.

Els representants de CCOO, el sindicat d'infermeria Satse i UGT han assegurat als mitjans de comunicació que no acceptaran aquestes propostes.

Els manifestants concentrats fora de l'edifici han reclamat als seus representants que no signin cap de les tres propostes i han llençat crits a favor d'una vaga al sector.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.