Societat

Josep Bargalló planteja un nou Concurs de Castells

L'Ajuntament de Tarragona estudia el pla de l'exconseller

Aposta per un certamen amb caràcter de biennal

Falta un any perquè es disputi la pròxima edició del Concurs de Castells de Tarragona, el certamen més important del món casteller que corona cada any la millor colla del moment, i l'Ajuntament de Tarragona encara no s'ha pronunciat sobre si el pròxim concurs s'articularà basant-se en el projecte que el consistori va encarregar a l'exconseller primer de la Generalitat i profund coneixedor del món casteller, Josep Bargalló.

A final de juliol, Bargalló va lliurar el projecte al consistori tarragoní, que ara n'està estudiant la conveniència i la viabilitat. L'Ajuntament també ha de decidir a quines persones encarrega l'organització del Concurs del 2012, després que la comissió encarregada d'organitzar les tres últimes edicions, en les quals hi va haver canvis molt significatius que han convertit el certamen en una competició moderna i atractiva, cessés en les seves funcions.

El projecte de Bargalló aposta per dividir el Concurs en dues diades per, d'aquesta manera, poder doblar el nombre de colles participants. Així mateix, també preveu la possibilitat de connectar el certamen amb el Concurset de Torredembarra i amb altres possibles concursos per a colles més petites, per fer-ne partícips el màxim nombre.

Més patrocinadors

Bargalló considera que el seu projecte és assumible tant des del punt de vista d'organització com del de pressupost. “Es tracta de crear una oficina municipal dedicada exclusivament a l'organització del Concurs i, d'altra banda, l'increment pressupostari podria quedar assumit per un increment del patrocini, ja que no és el mateix patrocinar un acte de cinc hores que un esdeveniment que tingui una projecció en el temps de dos anys.” En aquest sentit, proposa que entre un concurs i l'altre se celebrin una sèrie d'actes i activitats que potenciïn la marca Concurs dotant-la d'un component de continuïtat que converteixi el certamen “en una autèntica biennal del món casteller”, va afirmar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.