Societat

Baix Ebre

Tortosa es compromet a defensar els serveis públics de salut a l'Ebre

L'Ajuntament aprova per unanimitat la moció popular de la junta de personal de l'hospital

CiU la subscriu tot i no estar d'acord amb la literalitat del text

El malestar per les retallades en la salut pública es va fer ahir especialment palès a l'Ajuntament de Tortosa, on, tot i que hi governa CiU per majoria absoluta, es va aprovar per unanimitat la moció popular presentada per la junta de personal de l'hospital Verge de la Cinta, avalada per 1.310 firmes, 634 de les quals són de gent empadronada a la ciutat.

En la moció es demanava la implicació directa de l'Ajuntament de Tortosa per reclamar al govern de la Generalitat la continuïtat i millora dels serveis oferits per la sanitat pública a l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa i als centres d'atenció primària del territori. La presidenta de la junta de personal del Verge de la Cinta, Maria José Codoñer, va ser l'encarregada de llegir-la i va demanar explícitament que “el fet diferencial de les Terres de l'Ebre siga reconegut en l'àmbit sanitari”. De fet, entre els punts de la moció, al marge de rebutjar la reducció del nombre de llits i sales d'operacions a l'hospital –se n'han tancat 74 i de 7 s'ha passat a 3 sales d'operacions–, el tancament de centres d'atenció continuada i l'acomiadament de personal sanitari, també es rebutja el centralisme del nou model sanitari que s'està imposant. Codoñer també va remarcar la importància que tenen per a l'economia de l'Ebre els llocs de treball de l'àmbit sanitari. “De què ens serveix un nou campus universitari si els nostres joves han de marxar fora a trobar feina?”, es va preguntar.

Tots els grups polítics van votar-hi a favor, tot i que la portaveu de CiU, Meritxell Roigé, va precisar que el seu grup no estava d'acord amb la “literalitat” de la moció. “Hi votarem a favor perquè creiem que és important tindre una posició unànime i perquè estem a favor de la salut pública, però seria enganyar dir que la situació actual és la mateixa que fa quatre anys. Cal fer ajustaments”, va dir. “Aquí patim les retallades i els efectes d'un procés de recentralització, el nostre hospital sembla una sucursal del Joan XXIII de Tarragona”, va lamentar el portaveu d'ICV, Jaume Forcadell. “Estan desballestant el sistema de salut públic”, va afegir el portaveu d'ERC, Josep Felip Monclús, i el portaveu del PSC, Antoni Sabaté, va instar l'alcalde a portar la moció al conseller perquè “les Terres de l'Ebre no reculin ni un mil·límetre i la regió sanitària no entre en la precarietat”.

LA FRASE

De què ens serveix el nou campus si els nostres joves han de marxar fora a buscar feina
Maria José Codoñer
Presidenta de la junta de personal del verge de la cinta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.