Societat

col·lectius

Les administracions deuen 54 milions a entitats socials

L'Associació Empresarial de la Iniciativa Social denuncia que la prestació de serveis es paga amb 110 dies de retard

Qui més deu són els ajuntaments

Els números són difícils de quadrar per a tothom i també per a les entitats i empreses que presten serveis d'atenció a les persones vulnerables en conveni amb les administracions. L'Associació Empresarial de la Iniciativa Social de Catalunya (AEISC), que representa al voltant de 300 organitzacions no lucratives de l'àmbit de l'acció social i dóna feina a 25.000 professionals, va denunciar ahir que l'administració local deu més de 31 milions als seus associats, i l'administració autonòmica, 23,6 milions.

“Estem arribant a uns extrems que les entitats tenim veritables problemes per fer front a un deute que ens està estrangulant. A més, els costos addicionals pels interessos bancaris dels crèdits per cobrir els endarreriments de les administracions es podrien dedicar a hores d'atenció a les persones”, va lamentar-se ahir la directora tècnica de l'AEISC, Laia Grabulosa.

Casals d'avis i d'infants

El deute de més de 54 milions d'euros correspon a endarreriments de contractes de serveis i subvencions per gestionar casals de gent gran, escoles bressol municipals, menjadors escolars, casals juvenils, plans educatius d'entorn, centres d'acollida infantils, així com programes de prevenció i formació per a persones en risc d'exclusió social. Segons Grabulosa, mentre la llei fixa que les administracions han d'abonar la prestació de serveis abans de 50 dies, ho fan a 163. En el cas de les subvencions, assegura que hi ha projectes de l'any passat que encara no s'han pagat.

Algunes d'aquestes entitats ja van patir fa uns dies l'ensurt que la Generalitat els va anunciar que no els podia pagar setembre ni octubre. “La situació és preocupant”, conclou Grabulosa.

Acreditades 101 residències d'avis privades

Un centenar de residències d'avis privades han rebut l'acreditació perquè 4.500 places siguin finançades a través de la prestació econòmica vinculada. El conseller de Benestar, Josep Lluís Cleries, va explicar ahir que això permetrà que les persones dependents puguin estar més a prop de la família.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.