Societat

Barcelonès

La ciutadania pren Can Batlló

estrena ·

Èxit de públic a la jornada de portes obertes celebrada ahir a l'antic recinte industrial

Encara fa olor d'humitat, i les parets enrajolades només llueixen taques si no fragments trencats, i, tot i així, la nova nau que Can Batlló obre a la ciutadania va ser rebuda amb extraordinària calidesa, ahir. Alguna cosa també devien tenir a veure els versos de Miquel Martí i Pol que, penjats del sostre, rebien els ciutadans com a fil conductor d'una ruta literària. El motiu era una jornada de portes obertes a l'antic recinte industrial del districte de Sants-Montjuïc organitzada per la plataforma Can Batlló pel barri a partir de les cinc de la tarda, que va obtenir un rotund èxit de públic.

En boca d'un grup de voluntaris, els poemes de Salvat-Papasseit i Martí i Pol sobre la vida en una fàbrica donaven la benvinguda als visitants, que van poder recórrer les naus del bloc 11, en què s'ha habilitat una biblioteca, espais dedicats a l'art en col·laboració amb el Col·lectiu d'Artistes de Sants, una sala d'exposicions i un petit espai per a projeccions que va exhibir un vídeo sobre diferents testimonis relacionats amb la fàbrica; la ruta poètica també va oferir un espectacle circense de teles.

Així mateix, la ciutadania va poder entrar a la nau situada al costat de l'actual biblioteca i reclamada durant mesos pels veïns, de la qual van aconseguir les claus el mateix divendres. “A partir d'ara aquest espai serà el proper auditori de la Bordeta; hi haurà dansa, teatre, i música”, van explicar els membres de la plataforma. La voluntat és que “un espai que ha estat de treball, de riquesa per a pocs, de supervivència per a uns quants i de misèria per a molts es converteixi en un espai d'oci i de cultura”.

Des que el passat 11 de juny els veïns han pogut gestionar Can Batlló, han rehabilitat l'espai amb material reciclat per aprofitar-ne al màxim el seu ús com a espai ciutadà. L'objectiu d'ahir era donar a conèixer la feina feta i detectar noves propostes d'activitats. Segons Toni Piñeiro, membre de la plataforma, la voluntat és que el recinte “es vegi, se senti i s'olori, i que tothom sàpiga que és un espai obert al barri”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.