Societat

VALLÈS OCCIDENTAL

Volen precintar el local del concert neonazi

L'alcalde de Sabadell diu que si saben el lloc, hi actuaran prèviament

L'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, va anunciar ahir la seva determinació que no es faci el concert de grups neonazis que hi ha previst demà a Sabadell coincidint amb el Dia de la Hispanitat, i que per evitar-ho, si hores abans del concert se sap quina discoteca ha d'acollir el concert, “s'aplicarà el precintament previ del local”. L'alcalde ha fet saber les seves intencions a tots els operadors dels locals d'oci de la Zona Hermètica indicant que actuarà “amb la màxima contundència contra el local que pretengui acollir aquest concert”. Bustos assegura que la ciutat “no vol neonazis ni intolerants” i que lluitarà “contra qualsevol posició extrema que pugui vulnerar els principis democràtics”.

El concert està convocat per Democracia Nacional Joven, i l'organització assegura que el lloc on es vol fer no es donarà a conèixer fins al mateix dia, “per motius de seguretat”. L'any passat ja es va celebrar un concert neonazi en un local de la Zona Hermètica. Ara el consistori ja ha mobilitzat els agents de la Policia Municipal perquè, coincidint amb el 12 d'octubre, “impedeixin l'accés a cap local d'oci a grups que facin ostentació de simbologia neonazi”. Les gestions municipals també han arribat als Mossos i a la Fiscalia contra l'Odi i la Discriminació. Precisament, la fiscalia va fer enregistrar íntegrament el concert que es va fer l'any passat a Sabadell, cas que continua investigant un jutjat.

En saber-se la notícia que es volia repetir el concert neonazi a Sabadell, el síndic de la cocapital vallesana, Josep Escartín, va demanar que s'imposés una sanció a l'amo del local “perquè no es pot permetre que es torni a produir aquesta barbaritat”. La Federació d'Associacions de Veïns de Sabadell va recordar que l'any passat el consistori va prometre que no permetria que es fes el concert neonazi, però que finalment es va acabar celebrant. El Moviment Popular de Sabadell vol que aquest any les paraules de l'alcalde “es materialitzin en fets”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.