Societat

Sis hospitals i la UB escalfen motors de cara a la manifestació d'avui

Desenes de persones passen la nit acampats a sis centres hospitalaris i a la facultat de Geografia i Història del Ravals

Es preparen per a la manifestació que aquesta tarda arrenca a Barcelona des de plaça de Catalunya

Un total de sis hospitals de l'àmbit metropolità i la Facultat de Geografia i Història de la UB han acollit ocupacions i protestes aquesta nit per rebutjar les mesures d'austeritat aplicades a la sanitat i com a preludi de la mobilització que tindrà lloc aquest dissabte en 82 països de tot el món. Els protestants han realitzat accions de rebuig i activitats als hospitals, on també hi han passat la nit. Els hospitals del Dos de Maig, Vall d'Hebron, Sant Pau, Bellvitge, Viladecans i el CAP de Santa Perpètua, entre altres centres de Catalunya, a més de la Facultat de Geografia i Història del Raval, són l'epicentre de la indignació durant la vigília i el mateix dia de la mobilització del 15-O.

La plantilla dels diferents hospitals, juntament amb usuaris, veïns i membres de les assemblees d'“indignats” de les respectives zones han convocat l'ocupació de sis hospitals per rebutjar les retallades de l'àmbit de la salut.

A Sant Pau: acampada i xoriços


Aquest dissabte al matí començarà amb força a l'hospital de Sant Pau. Està previst que de nou a onze del matí es faci una gran “xoriçada popular”, per tal que els participants a la protesta agafin forces. Sabaté ha definit l'acció com un “acte visual” que simbolitza el context actual ja que “ells” -en referència als polítics-, “ens volen treure o xoriçar diners i retallar la sanitat”, ha afegit. Cap a les tres de la tarda es farà una nova concentració davant l'entrada de l'Hospital i tot seguit s'anirà a peu fins els Jardinets de Gràcia, punt de trobada amb els treballadors de l'Hospital de l'Esperança i els veïns graciencs. La següent etapa serà la manifestació dels indignats, prevista per a les cinc de la tarda a la plaça de Catalunya.

Ocupació a Geografia i Història de la UB


Els joves que volen passat tot el cap de setmana a la facultat participaran en diferents tallers i xerrades durant aquests dos dies. La facultat de Geografia i Història de la UB s'ha establert també com el punt de trobada de tot el col·lectiu universitari per assistir a la manifestació que ha convocat el moviment dels 'indignats' a nivell internacional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.