Societat

El 15-M ja aglutina tota la contestació social per la crisi

Els “indignats” valoren molt positivament la feina de les assemblees de barri

Es busca proximitat amb els veïns

“El 15-M ha traspassat fronteres per convertir-se en un gran moviment global: el 15-O”, reivindicava ahir la Judith, una de les promotores del moviment Democràcia Real Ja!, quan encara no se sabia quanta gent aconseguiria treure al carrer la primera gran mobilització dels “indignats” després de l'estiu. “Ens manifestarem pacíficament, debatrem i ens organitzarem fins aconseguir un món més just i més humà”, va afegir.

Els “indignats” van sorgir amb la manifestació del 15 de maig i en el cas de Barcelona i Madrid van créixer amb la instal·lació d'acampades al cor de la ciutat. “No ens sentim la mare de la continuïtat de la mobilitat ni la volem liderar, però som part del riu. La qüestió és que la gent es continua movent”, indicava un dels portaveus de la comissió de premsa. Prou significatiu va ser que ahir, per preparar la manifestació, centenars d'activistes passessin la nit a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona i als hospitals de Sant Pau, Bellvitge i Dos de Maig. Els col·lectius que volen fer sentir la veu contra les retallades en educació i salut i els que reclamen el dret a un habitatge digne i les entitats que lluiten contra la pobresa troben acollida en el moviment dels “indignats”.

La primera preocupació dels promotors era que la manifestació d'ahir fos un èxit i la segona, fer visible que, malgrat l'estiu, “s'ha continuat fent feina”. “Les assemblees als barris i als municipis permeten estar més a prop dels veïns. No són tan espectaculars com l'ocupació d'una plaça, però fan possible treballar millor i involucrar-hi més gent”, explicava divendres una de les membres de l'assemblea del Raval.

LA DATA

15.05.2011
és la data
de la protesta en què van sorgir els “indignats”. El lema: ‘No som mercaderia en mans de polítics i banquers'.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.