Societat

La vida social

Vacances de rei a la Costa Brava

El rei Yeto Kandji, de Benín, passa uns dies a la Costa Brava i ha visitat Tossa, Calella de Palafrugell i Girona

El monarca s'ha entrevistat amb diversos empresaris que volen invertir en el país

Amb les seves dues esposes, corona, ceptre
i seguici, la seva visita no ha deixat indiferent

Un rei de Benín, Agonlinhossou Yeto Kandji, estiueja des del cap de setmana passat a la Costa Brava. Després d'haver-se allotjat uns dies a Tossa de Mar –a la residència de l'empresari Fernando Turró, cònsol honorari de Grècia–, el monarca també ha tingut temps de visitar Girona i, aquest cap de setmana, des de la casa d'un altre empresari al Baix Empordà, es va deixar veure amb les seves dues esposes en altres poblacions, com ara a Calella de Palafrugell.

Tot i la discreció dels allotjaments escollits, el rei i el seu seguici –abillats amb indumentàries típiques benineses– també s'han deixat veure en espais públics, comerços i alguns establiments d'hostaleria. Amb corona, ceptre i protegit del sol sota una ombrel·la aguantada, alternativament, per una de les dues reines, la visita del monarca va deixar petja en les converses d'alguns calellencs que hi havien coincidit al llarg del cap de setmana.

Kandji és un dels dos reis de la regió d'Agonli des del febrer de 1993. La seva dinastia hi regna des del segle XVII i forma part del consell que reuneix els diversos monarques de la república africana. La seva visita a Catalunya no té caràcter oficial, sinó que ha atès la invitació de l'empresari banyolí Lluís Coromines i altres representants de sectors econòmics que volen fer negocis amb el país africà.

En aquesta línia, el monarca ha mantingut diverses trobades empresarials amb els màxims representants de firmes interessades a establir relacions comercials, com ara l'exportació de productes gironins o la importació de béns beninesos, com ara diverses varietats de fruites exòtiques.

Bon temps i tranquil·litat

Diverses fonts coneixedores de l'estada de Kandji a les comarques gironines explicaven ahir que va quedar “fascinat” durant la visita al call jueu i la catedral de Girona, i que també ha disfrutat del paisatge costaner. Entre les seves impressions, l'ha sorprès que en ple mes d'octubre encara fes tan bon temps, i la tranquil·litat que es respirava a la zona després del final de la temporada turística. Segons afegien, també ha agraït el tracte “gentil” i “hospitalari” que ha rebut aquests dies.

Espera una audiència a Madrid

No ha transcendit la data de retorn de Kandji a Benín, però ha explicat que està pendent que la casa reial espanyola li confirmi si es podrà reunir, en audiència, amb el rei Joan Carles de Borbó.

Tot i tractar-se d'una república, a Benín els diversos reis es reuneixen periòdicament amb el president, Boni Yayi, per intercanviar opinions sobre la governació del país. En el cas del monarca Yeto Kandji, ha desplegat una notable activitat diplomàtica per posar la regió d'Agonli en el mapa i va restaurar el seu vell palau reial perquè esdevingués un espai d'interès cultural i turístic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.