Societat

La policia va fer 454 detencions a l'estiu a Lloret

La xifra representa un increment del 21%, però els delictes van baixar un 5,4%

Els Mossos i la policia local van fer durant els mesos d'estiu (de juny a setembre) 454 detencions a Lloret de Mar per delictes, faltes i desordre públic, de les quals 120 van ser per temes de salut pública com ara venda de droga. Aquesta xifra representa un increment del 21,37% respecte dels mateixos mesos del 2010, segons va explicar ahir el director general de la policia, Manel Prat, en una roda de premsa per parlar del balanç dels dispositius d'estiu. Aquest increment de les detencions contrasta amb la disminució del nombre de delictes i faltes, que han baixat un 5,4% des del 2010 i només tenint en compte els mesos d'estiu. En concret, el 2009 es van registrar a Lloret 3.437 delictes, l'any passat, 3.278, i en els mesos de juny a setembre del 2011, 3.101.

Prat va destacar que si es té en compte tot l'any, la disminució dels delictes és més accentuada: el 2010, de gener a setembre es van registrar 5.100 delictes i faltes i en el mateix període del 2011, 4.525. Aquesta xifra representa una disminució de l'11,3%. Malgrat tot, Prat va destacar que la disminució dels delictes s'ha detectat arreu del territori. També va explicar que de les 39 propostes d'expulsió de delinqüents estrangers tramitades, 8 van acabar amb l'expulsió del delinqüent.

Pel que fa a la possibilitat de fer un tancament esglaonat de les discoteques, l'alcalde, Romà Codina, va dir que s'hi hauria d'arribar mitjançant un pacte amb els empresaris.

Cal una plantilla estable de mossos

Manel Prat va avançar que s'estudiarà que hi hagi “una estructura més estable” pel que fa als Mossos d'Esquadra a Lloret de Mar. Això inclouria obrir una comissaria de districte al municipi, amb la voluntat de mantenir una plantilla estable de mossos a Lloret que podria ser d'uns 25 agents. El director general va dir que tot plegat encara està als inicis, però que ja s'estan buscant ubicacions amb l'Ajuntament. “Hi ha una voluntat ferma de tirar endavant el projecte, perquè realment veiem que Lloret en té necessitat”, va assegurar Manel Prat. També va dir que convé reforçar les plantilles de seguretat i ordre públic
a Lloret abans del mes de
juny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.