Societat

L'Institut Català de la Salut assegura que no s'obrirà al capital privat

L'ICS reconeix que hi ha documents interns que dibuixen “diferents escenaris possibles”

L'objectiu és “desenvolupar i donar compliment” a la llei que regula el seu funcionament

L'Institut Català de la Salut (ICS) ha emès aquest dimarts un comunicat en el que assegura que no preveu obrir-se al sector privat, responent així a una informació avançada pel diari El País en la qual es fa ressò d'un document intern del que es desprèn que la Generalitat es plantejaria “trossejar” l'ICS, del que depenen 8 grans hospitals, 286 centres de salut i un centenar d'altres equipaments, en una vintena d'empreses públiques que es regirien per les regles del mercat i estarien obertes al capital privat.

L'ICS assegura en el seu comunicat que aquest document és de treball intern i “dibuixa diferents escenaris possibles per desenvolupar i donar compliment a la Llei 8/2007, de 30 juliol, de l'Institut Català de la Salut, aprovada aquell mateix any pel Parlament amb el consens majoritari dels grups parlamentaris”.

En aquesta llei, que fins ara ha tingut un desplegament “molt parcial”, segons que ha assegurat l'ICS en el seu comunicat, “s'estableix obligatòriament el caràcter públic de l'empresa, que està governada per un consell d'administració integrat per 22 membres”.

Els membres d'aquest consell són proposats per diferents departaments de la Generalitat, entitats municipalistes, organitzacions sindicals i associacions d'usuaris i pacients.

“La llei de l'ICS –segons el comunicat d'aquesta empresa pública– fixa com els seus principis fonamentals l'eficiència, l'autonomia de la gestió dels seus centres i serveis, la descentralització, la suficiència financera i la coresponsabilitat dels professionals en la gestió”.

L'ICS ha remarcat que es tracta d'un document de treball de la direcció d'aquest institut públic que té com a objectiu definir les seves bases de futur per complir l'esmentada llei, “garantir l'adaptació de l'organització i prestació dels seus serveis a les necessitats de la població, potenciar la participació dels professionals en la gestió i en la presa de decisions i vetllar per la sostenibilitat del sistema públic de salut”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.