Societat

ERC vol evitar que el govern espanyol prioritzi el tram Algesires-Madrid

CiU alerta del perill que PP i PSOE tornin a aplicar els criteris de l'AVE Madrid-Sevilla

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha fet aquest dimecres una crida a pressionar el govern espanyol perquè no prioritzi el tram Algesires-Madrid en lloc del tram mediterrani.

En roda de premsa, Junqueras ha coincidit amb la preocupació que ha mostrat FERMED i ha demanat a tots els partits que facin tots els esforços possibles per aconseguir que el corredor mediterrani sigui una realitat, ja que la decisió d'Europa és imprescindible però serà l'estat espanyol qui posi entre el 80 i el 90% dels recursos i qui decidirà quin és el tram que construeix primer.

Junqueras ha remarcat que les bones pràctiques econòmiques d'Europa “s'han imposat als criteris polítics propis del nacionalisme de l'estat espanyol”. Això sí, ha apuntat que la decisió d'Europa és un primer pas imprescindible, però ha recordat que només garanteix entre el 10 i el 20% dels recursos per construir el corredor. La pilota, doncs, està en la teulada de l'Estat, qui haurà de posar la resta de la inversió, i qui decidirà quin dels eixos prioritaris és el primer que comença a construir.

“És imprescindible que no només fem la mateixa feina que hem fet fins ara a nivell europeu, sinó que fem quatre o cinc vegades més a partir d'ara per assegurar que l'execució sigui la que correspon més amb els interessos econòmics d'Europa i dels Països Catalans”, ha reclamat.

De fet, ha recordat que “la capacitat espanyola per fer malament les coses ja ha estat comprovada al llarg de la història”, i ha posat exemples, com els molts recursos que el govern espanyol “ha malgastat en trens d'alta velocitat” o els aeroports construïts sense cap mena de criteri econòmic. Com a alternativa, ha apostat per atraure inversions de grans empreses europees, com la de ferrocarrils francesa. Junqueras també ha aprofitat per reivindicar la feina que ERC ha fet durant molts anys per impulsar aquest corredor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.