Societat

societat

Simulacre d'accident al tren cremallera de Núria

Els equips d'emergències actuen a la boca nord del túnel del Poste Tort, a un quilòmetre de la vall

L'operació es fa de nit i no hi poden intervenir mitjans aeris dels Mossos

La Direcció General de Protecció Civil i Ferrocarrils de la Generalitat van realitzar ahir a la tarda un simulacre de rescat al tren cremallera de Núria, a la línia que uneix vall de Núria amb Queralbs i Ribes de Freser. El simulacre va consistir en el xoc amb una pedra de grans dimensions i posterior descarrilament d'un cremallera a l'alçada del túnel del Poste Tort, a un quilòmetre abans d'arribar a vall de Núria, amb el resultat de dos ferits, un usuari inconscient i un altre amb una fractura. També va caure la tensió en un circuit de la catenària.

El maquinista, juntament amb el cap de tren, va manar l'evacuació dels passatgers per esperar un cremallera de socors pocs metres més avall de la boca sud del túnel i es va desplaçar fins al seccionador de catenària més proper per tal d'obrir-lo i disposar de tensió elèctrica per facilitar la circulació.

Abans, però, els equips d'emergència van evacuar els viatgers del tren, excepte el ferit amb fractura. Mitja hora després del descarrilament fictici, van arribar a la zona i els equips d'emergència van anar a peu fins al túnel del Poste Tort. El cremallera de socors va baixar fins a l'estació de Queralbs on es van dur els ferits a les ambulàncies i els Mossos d'Esquadra van identificar els afectats.

La coordinació de tota l'operació va anar a càrrec de la Direcció General de Protecció Civil, al Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya que disposa de dues sales d'operacions, una a Barcelona i l'altra a Reus, equipades per assumir la gestió de qualsevol emergència al territori català.

En el simulacre, van participar cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, dues patrulles de l'Àrea Bàsica Policial de Ripoll i efectius de la sala de comandament i no es van activar els mitjans aeris perquè l'operació es va fer de nit. Per part del Sistema d'Emergències Mèdiques, va intervenir una unitat de Suport Vital Bàsic amb dos tècnics de transport sanitari, una unitat de Suport Vital Avançat amb metge, infermer i tècnic, i un comandament. L'exercici tenia com a objectius comprovar els diversos protocols d'avisos i comunicació i provar la coordinació operativa i dels diversos centres de control en un rescat en una zona de difícil accessibilitat.

LA XIFRA

2
ferits ficticis es van registrar
en el simulacre d'accident del cremallera de la vall de Núria.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.