Societat

La UOC, primer centre amb campus per a telèfons mòbils

La universitat respon a la demanda dels alumnes

El material pedagògic està pensat per a aquests dispositius

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC), el primer centre d'estudis superior pensat exclusivament per a l'ensenyament per internet, s'ha convertit ara en la primera a crear un campus dissenyat per a aplicacions mòbils, tant telèfons com tauletes. Els seus alumnes ja poden, des del mes passat, entrar al campus virtual amb una interfície completament adaptada al seu telèfon intel·ligent o tablet fent les mateixes funcions que amb l'ordinador, això sí, amb una mida més petita.

“Abans que hi hagués el campus mòbil se m'acumulaven els missatges dels companys de curs i quan arribava havia de respondre'ls i, a més, fer la resta de la feina”, va explicar ahir Eva Miguel, estudiant d'administració i direcció d'empreses i mare d'un nen, durant la presentació del nou sistema.

I és que l'alumnat de la UOC és atípic. Molts són com ara Miguel, persones que ja tenen una altra carrera i fills per atendre. És a dir, molt poc temps per estudiar i que aprofiten qualsevol estona morta per fer els deures ja sigui a l'hora de dinar o al metro. Amb el nou campus, els estudiants gaudiran de materials pedagògics i aplicacions dissenyats expressament per a mòbils, com ara un sistema d'alertes i documents en el format dels llibres digitals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.