Societat

educació

Protesta contra la tisorada en educació

Centenars de persones es manifesten contra la retallada en ensenyament

Els docents no descarten fer vaga

Centenars de persones es van manifestar ahir a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona contra les retallades del govern en ensenyament. Convocats pels sindicats de l'ensenyament públic, els manifestants van criticar les tisorades del departament d'Irene Rigau, a qui van acusar de perjudicar la qualitat de l'ensenyament a Catalunya.

A Barcelona, prop de dues-centes persones es van concentrar a la plaça de Sant Jaume tot i la pluja per fer palès el malestar amb el govern. “Estem demostrant a Rigau que no és veritat que no passi res en l'ensenyament; el conflicte continua obert”, va afirmar Marc Sangüesa, responsable d'ensenyament públic de Comissions Obreres (CCOO). Sangüesa va denunciar que “la qualitat de l'ensenyament s'està deteriorant” després que la Generalitat no hagi augmentat el nombre de docents malgrat que hi ha 21.000 alumnes més, i va atribuir la poca participació en la protesta d'ahir al fet que els docents estan “cremats després de cinc anys de mobilitzacions”. La portaveu del sindicat USTEC-STEs, Rosa Cañadell, va remarcar que amb les condicions actuals “no es poden atendre bé els alumnes amb més dificultats”, i va reivindicar el “paper bàsic de l'escola pública en un moment de crisi i d'augment de l'atur”. “Els diners es podrien treure dels concerts concedits a centres d'elit”, va reblar. Els sindicats no descarten fer vaga més endavant. De moment, “escalfen motors” per mobilitzar el professorat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.