Societat

societat

El surf d'estel a Sant Pere podria ser de gestió privada

Baixa el nombre d'usuaris que paguen per practicar l'esport a la zona fixada per l'Ajuntament

L'alcalde obre la porta a posar en concessió l'espai per millorar el servei i augmentar el control

L'Ajuntament de Sant Pere Pescador ha obert la porta a la possibilitat que una empresa privada en règim de concessió pugui gestionar la zona de platja de Can Martinet, reservada a la pràctica del surf d'estel. L'alcalde, Jordi Martí, ha explicat que aquest model permetria millorar la vigilància i dotar de tots els serveis l'espai de 200 metres de platja on cada cop més esportistes es concentren per practicar aquest esport.

Jordi Martí ha fet aquest anunci després de fer un balanç de la temporada d'estiu, que va acabar el 30 de setembre. Les xifres parlen i el nombre d'abonaments que ven l'Ajuntament ha baixat dels 540 de l'any passat als 419 aquesta temporada. Això, segons l'alcalde, és, d'una banda, perquè ha estat un estiu dolent i, de l'altra, perquè hi ha dificultats per controlar-ho. I això significa que hi ha més esportistes que van a Can Martinet a fer surf d'estel però que no paguen i, per tant, tampoc no tenen cap assegurança que els cobreixi en cas d'accident. A més, els prop de 10.000 euros que ha recollit de la venda d'abonaments no cobreixen els costos que té per al consistori mantenir la zona: amb les balises, la vigilància i l'embarcació de salvament, entre d'altres.

La concessió de la gestió d'aquesta zona a una empresa es faria en el marc de la renovació de la concessió de les ocupacions de la zona maritimoterrestre, com ara guinguetes. Les noves concessions s'han d'aprovar el 2012 i s'hi mirarà d'incloure també la gestió del surf d'estel.

Actualment, a Catalunya, només la platja de Sant Pere Pescador té un espai pioner que està regulat per a la pràctica del surf d'estel. Això fa que atregui molta més gent de la que realment pot assumir. De fet, els esportistes demanen que s'ampliï la zona però l'Ajuntament no ho vol fer fins que estigui ben gestionada la de Can Martinet. Només Castelldefels es planteja implantar una zona de pràctica del surf d'estel, tot i que hi ha altres punts on s'estudia.

Si la fórmula de la concessió no funciona l'Ajuntament diu que ho continuarà gestionant intentant fer millores, ja que admet que hi ha algunes deficiències que s'hauran de resoldre. Demana ajuda a les administracions.

540
abonaments
es van pagar l'estiu de l'any passat, i van representar un ingrés de 13.449 euros per a l'Ajuntament.

LES XIFRES

419
abonaments
són els que s'han venut aquest estiu a Sant Pere Pescador. Això representa uns 10.000 euros.

Si hi ha un accident ho prohibiran

L'alcalde de Sant Pere Pesador, Jordi Martí, reitera l'aposta pel foment de l'esport i assegura que la seva intenció no és treure la zona habilitada per a aquest esport, i per tant, la prohibició. Però assegura que fins ara no hi ha hagut cap accident greu en què s'hagin produït danys personals, però que si n'hi ha algun acabarà prohibint la pràctica del surf d'estel perquè per a l'Ajuntament la seguretat és la prioritat, recalca Martí.

De fet, l'alcalde posa com a exemple que fora de la zona establerta ja hi va haver un accident en què una dona va quedar ferida. I això és el que no vol que passi.

L'alcalde també avisa que no pot lluitar tot sol contra tothom i insisteix a demanar ajuda a la Generalitat i a la federació catalana de vela per regular la situació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.