Societat

El folre també és avellana

Els Xiquets de Reus tanquen la temporada carregant el dos de vuit quatre anys després

Bellprat viu una peculiar actuació de castells de dones, amb un castell de set de la Joves de Valls inclòs

Els Xicots de Vilafranca iels Xiquets de Reus tanquen la temporada i veuen el futur amb optimisme

Premi per al trentè aniversari dels Xiquets de Reus. Els de la camisa avellana van tancar dissabte una temporada en clara línia ascendent amb el dos de vuit, un castell que no carregaven des del 2007 i que fa tretze anys que no completen. Objectiu de la diada del Mercadal, finalment van decidir deixar-lo madurar i l'espera ha valgut la pena. Dissabte el van enlairar en la segona ronda, després d'un tres de vuit molt parat. El castell va pujar força nerviós i de seguida va demanar esforç: poc després de carregar-se es va acabar trencant. Tot i que no van poder acabar la diada amb un tercer castell, els avellana posaven la cirereta a una temporada amb setze dos de set descarregats.

Els convidats a la diada dels Xiquets de Reus van ser els Castellers de Barcelona, que van fer un bon paper amb el quatre de vuit i el dos de set però que reservaven la traca per l'endemà, a Vilafranca.

Final feliç per als Xicots

També van acabar el curs amb alegries els Xicots de Vilafranca, que ahir, en la diada del Roser, van aconseguir la millor actuació de l'any. I això que no havien començat amb gaire bon peu: van haver de desmuntar un quatre de vuit molt tancat al pis de quints. En la repetició, completaven la torre de set i agafaven forces per tornar-hi amb el quatre. A la segona, sí, es va aconseguir carregar amb més bones mides, i tot i que la pujada havia estat un pèl lenta i això els va fer treballar més, van poder descarregar-lo. El tercer castell va ser el set de set, el primer del seu historial, completat amb un sol enxaneta i amb moltes cares noves que permeten als Xicots veure el futur amb optimisme.

Si als amfitrions els havia anat bé, no menys contents van sortir de plaça els Castellers de Barcelona i els Moixiganguers d'Igualada. Els barcelonins van aconseguir la segona tripleta de vuit de la temporada, i ho van fer millorant considerablement l'execució del tres i el dos. Hi van afegir, a més, un pilar de sis renovat gairebé de dalt a baix que va caure a la sortida de l'enxaneta.

Els Moixiganguers repetien la millor actuació de l'any, amb el quatre de vuit com a castell estrella, i ho feien aquest cop fora de casa i amb tots els castells descarregats a la primera.

Quatre de set femení

Al petit municipi de Bellprat, a l'Anoia, s'hi celebrava ahir una actuació especial. Amb motiu del memorial Natividad Yarza, primera alcaldessa de la història dels Països Catalans, les castelleres van ser les protagonistes de l'actuació. El millor registre va ser per a les Xiquetes de la Joves de Valls, que per primer cop descarregaven el quatre de set i el set de sis, a més del dos de sis. Les dones dels Castellers de Vilafranca completaven el tres de sis, el quatre amb l'agulla i la torre de sis, mentre que les dels Castellers de Sants s'anotaven el cinc de sis, el quatre amb el pilar i el tres aixecat per sota, amb el mèrit afegit de fer-los amb una pinya formada també íntegrament per dones.

De la resta d'actuacions d'un cap de setmana força atapeït, cal destacar el resultat obtingut per dues de les colles més joves del panorama casteller: el primer castell de set dels Castellers de Solsona, un quatre, i el primer quatre de set amb el pilar de la Jove de Barcelona.

Vilafranca del Penedès
XXVII Diada del Roser
Xicots de Vilafranca:
4/8 (id), 2/7, 4/8, 7/7, p/5
Castellers de Barcelona:
3/8, 2/8f, 4/8, p/6 (c)
Moixiganguers d'Igualada:
4/8, 5/7, 3/7s, p/5
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.