Societat

tarragonès

Altafulla abandona el Consorci Turístic del Baix Gaià

El Consell Comarcal vol reconduir el projecte per evitar la baixa

L'ens treballa amb rutes de turisme cultural

El Consorci Turístic del Baix Gaià, l'ens creat el 2009 pels municipis del Tarragonès nord per promocionar-se conjuntament com una destinació de turisme cultural, és ara a la corda fluixa. Un dels municipis principals de l'agrupació, Altafulla, ha sol·licitat per carta al Consell Comarcal del Tarragonès la baixa del consorci a partir de l'1 de gener, ja que considera que li suposa duplicar esforços i no està d'acord amb les prioritats actuals. El consorci ha tingut un paper important a l'hora de promocionar recursos turístics conjunts com ara la ruta dels castells, i pretén atreure part del turisme de sol i platja de la Costa Daurada.

L'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso, lamenta que una part dels recursos del consorci es destini a actes com ara la recent Nit dels Premis Turístics. “En moments de crisi, cal canviar d'orientació i centrar-se en les infraestructures”, va dir. En la baixa també hi poden haver tingut un paper els recels pel fet que altres municipis s'hagin endarrerit en el pagament de la seva aportació. Altafulla, que hi aporta 5.000 euros anuals, vol potenciar ara la seva marca individual.

El president del Consell Comarcal, Frederic Adan, va anunciar que s'està preparant una reunió per evitar la baixa: “Creiem que es pot reconduir el projecte i fer que tothom se senti còmode.” Adan va reconèixer que el calendari d'accions del consorci s'haurà de revisar per evitar crisis com aquesta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.