Societat

Vinculen un regidor de Sant Adrià amb la màfia xinesa

José Luis Martínez va ser detingut dilluns pels Mossos d'Esquadra

L'edil, del PSC, està en llibertat amb càrrecs

El regidor de Via Pública de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, José Luis Martínez Cardoso (PSC), està imputat per una presumpta vinculació amb
la màfia xinesa de prostitució, narcotràfic i falsificació de documents desarticulada fa un mes a
l'àrea metropolitana.

El regidor, que ha quedat en llibertat amb càrrecs, va ser detingut dilluns per ordre judicial dins la investigació, encara oberta, que instrueix el jutjat 10 de Barcelona. Martínez Cardoso està acusat d'un delicte contra l'administració pública i se suma a la quarantena de persones implicades en aquesta macrooperació contra l'explotació sexual que va incloure 37 prostíbuls il·legals que hi havia a Barcelona i altres ciutats de l'àrea metropolitana, com ara Santa Coloma i Badalona.

L'advocada del regidor, Andrea Accuosto, va assegurar ahir que la detenció de Martínez Cardoso és “un error evident”, que s'ha fet “per descartar possibilitats” i que respondria a la descripció que un
testimoni protegit va fer d'un sospitós de la trama. “La descripció que va fer
el testimoni coincideix amb el regidor: va en moto, és calb i es mou per
Sant Adrià”, va afirmar Accuosto. Fonts properes a la investigació, però, van explicar que la detenció del Martínez Cardoso és fruit d'una llarga investigació, però no van poder concretar per què està vinculat amb la trama.

Comunicat del consistori

El govern ha fet pinya per defensar la innocència del regidor. En un comunicat, el consistori destaca l'actitud de Martínez Cardoso, “una intenció clara de col·laboració” amb la policia, i defensa que les seves competències en el govern “no estan relacionades amb cap activitat vinculada amb la seguretat ciutadana, l'urbanisme, les llicències d'activitats ni els permisos per a particulars”.

El regidor va assistir ahir al ple de l'Ajuntament. Amb semblant seriós, va declinar opinar
sobre el tema i es va
limitar a dir que la
detenció és un “error”.

LA DATA

31.10.11
Els Mossos d'Esquadra van detenir el regidor. Va sortir en llibertat amb càrrecs l'endemà.

LA XIFRA

40
persones, amb Martínez Cardoso, han estat detingudes per la seva presumpta vinculació amb la trama.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.