Societat

La vida social

Lloret apuja l'edat del dinar de la gent gran per estalviar

L'acte d'homenatge als avis, que es feia sempre obert a partir dels 65 anys, serà aquest any a partir dels 70

La festa major de Sant Romà ha reduït el pressupost un 50% respecte del 2010

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha començat a aplicar retallades en els actes que s'organitzen al municipi, i el dinar d'homenatge a la gent gran serà aquest any a partir dels 70 anys i no dels 65 com es feia fins ara. El dinar es fa cada any en el marc de la festa major de Sant Romà, que se celebra de l'11 al 20 de novembre, i que aquest any té un pressupost de 22.000 euros, la meitat que el 2010.

Segons va explicar la regidora de Festes, Ester Olivé, la decisió es va prendre per unanimitat al consell assessor del Casal de la Gent Gran “en el qual hi ha jubilats i membres de diferents partits”. “No és una decisió unilateral, i a Vidreres, per exemple, es fa a partir dels 80.” També afirma que malgrat les retallades, la festa major mantindrà el mateix nombre d'actes. La regidora de Serveis a la Persona, Idoia Saracíbar, explica que cada any el dinar omplia dos menjadors de l'hotel Olympic (1.100 persones) i, per aconseguir el tiquet els avis feien cua ja de matinada al casal de jubilats, ja que quan els menjadors són plens no es donen més tiquets. Aquest any es farà només en un menjador (800 comensals).

Saracíbar argumenta que apujar el llistó de l'edat dóna més oportunitats als més grans, atès que els que feien cua per als tiquets eren sempre els més joves, i molts d'ells portaven acompanyants per sota dels 65, impedint l'entrada dels més grans. “En tres hores s'acabaven els tiquets, mentre que avui encara en queden 40”, va dir la regidora.

Els homenatjats seran aquest any Amancio Solana, de 99 anys, i Pilar Garcés, de 91.

LA XIFRA

22.000
euros
és el pressupost d'aquest any de la festa major de Sant Romà de Lloret de Mar.

LA FRASE

Els avis feien cua ja de matinada per tenir els tiquets, i això afavoria sempre els més joves
Idoia Saracíbar
regidora de Serveis a la Persona

ICV-EUiA critica la mesura

El grup d'ICV-EUiA, a l'oposició, va criticar ahir la decisió d'apujar l'edat. “Podem suposar que la limitació té a veure amb els ajustos pressupostaris, però no deixa de ser curiós que es vulgui estalviar en la xocolata del lloro quan existeixen partides que signifiquen realment un malbaratament injustificable. “Esperem que l'equip de govern rectifiqui i torni al sentit comú de considerar com a gent gran tots els jubilats i jubilades de Lloret de Mar”, exposen. El president de l'Associació de Pensionistes, José Padilla, va criticar també la mesura, argumentant que divideix els jubilats, i que podrien haver buscat una altra manera d'estalviar, com ara fent pagar els que cobren més de 1.000 euros.

Pel portaveu d'ICV-EUiA, Francisco Javier Rodríguez Pacios, l'Ajuntament té moltes altres partides per poder retallar, “per exemple de la despesa que representa l'assessorament de l'empresa Dribbling, que costa 5.000 euros al mes”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.