Societat

La contraportada

Casament gegant

Per les festes de Sant Romà de Lloret de Mar, els gegants de la vila celebraran els vint anys amb un casament civil

Els gegants de Lloret de Mar celebraran el seu vintè aniversari per les festes de Sant Romà i per celebrar-ho tenen pensat fer un comiat de solters i un casament civil a l'ajuntament. Algú podria dir que per l'edat que tenen són massa joves per casar-se, tot i que tots dos, sobretot el nuvi, semblen més granats, però ja se sap que l'amor és cec. O això diuen. Es van conèixer a la platja de Lloret; ell es dedicava a pescar i ella és una anglesa rossa i d'escot generós, que va venir per allò del sol i la platja. El romanç estava cantat. Ell volia lligar i una de les poques coses que sabia dir en anglès macarrònic era “is nice”, que deia tan sovint que li va quedar acabant de malnom, catalanitzat com a Es Nais. La seva parella és Miss Ling.

Aquesta és la història o la llegenda que conta la colla gegantera de Lloret, que reivindiquen els orígens pesquers i turístics de la vila. Els geganters estan molt engrescada pel casori, que serà el dia 20, en plenes festes de Sant Romà. Segons ells, a més, Es Nais i Miss Ling són dues persones reals que van viure i es van estimar a Lloret. Amb els temps que corren no han pensat a fer una gran festa, però sí que conviden els més propers. El pare dels nuvis (l'Ajuntament) diu que no té diners i, tot i que hi posarà la logística, no pagarà el convit, però la colla gegantera té padrins a les empreses distribuïdores del polígon de Lloret i sembla que no passaran gana i podran oferir un bon àpat (o com a mínim àpat, això de bo ja ho diran els qui el tastin). En la línia d'estalvi que caracteritza els temps que corren, la núvia, Miss Ling, haurà de portar un model reciclat de la boda de la geganta de Tordera, que ja s'ha anat a emprovar. Hi ha quatre colles convidades: les d'Anglès i de Vidreres, que faran de padrins de casament, i la de Blanes, que farà de testimoni. La colla aprofitarà per estrenar el dia del casament dos gegantons, amb material que han comprat els membres. Albert Santiago, cap de la colla gegantera de Lloret, explica que la intenció és que els gegants facin el més semblant a “vida normal”. De fet, ja fa temps que es deixen veure en els actes del municipi, ja sigui la diada de l'11 de setembre o la castanyada organitzada pel Xino Xano. El dia 20 de novembre es farà la representació del festeig dels gegants i després aniran cap a la plaça de la Vila, on es faran el casament i el ball de noces. La nit abans, els gegants celebraran també el comiat de solters, i la colla vol fer una minidisco per als joves de Lloret, tot i que encara s'ha d'acabar de concretar on. El que és clar és que compliran escrupolosament amb les normes de civisme; ja que se'ls va veure a la manifestació d'Estimem Lloret, hauran de predicar amb l'exemple. Com a projectes més immediats, faran el viatge de noces a un taller de restauració, perquè malgrat la seva joventut necessiten retocs urgents. En aquest sentit, Albert Santiago va explicar que l'estada de restauració anirà a càrrec de l'empresa lloretenca Must.cat, que els patrocinarà d'ara endavant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.