Societat

solidaritat

Gran recapte d'aliments en una cinquantena de poblacions gironines

Els dies 25 i 26 es vol recollir, a tot Catalunya, 800.000 quilos de productes de llarga durada

Prop d'un milió de persones viuen en situació de pobresa

Una cinquantena de poblacions de les comarques gironines s'han adherit al Gran Recapte d'Aliments que l'Obra Social La Caixa i el Banc d'Aliments de Girona durà a terme els dies 25 i 26 de novembre en supermercats i mercats. Així, participaran en aquesta campanya poblacions com Banyoles, Blanes, Caldes de Malavella, Figueres, Girona, la Bisbal d'Empordà, Llagostera, Lloret de Mar, Olot, Palamós, Platja d'Aro, Puigcerdà, Ripoll, Roses, Salt, Sant Feliu de Guíxols i Santa Coloma de Farners, entre d'altres.

Per tercer any consecutiu, els Bancs dels Aliments de Catalunya, juntament amb l'Obra Social La Caixa, organitzen una campanya de recollida d'aliments amb l'objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades. Aquesta campanya també vol donar a conèixer la situació que travessa aquest grup de la població que, arran de la crisi econòmica, ha anat creixent. Es calcula que prop d'un milió i mig de persones viuen en situació de pobresa a Catalunya.

El primer objectiu de la campanya és recollir 800.000 quilos d'aliments nutritius de llarga durada, com ara llenties, conserves de peix, llaunes de tomàquet natural, llet i oli. I, de manera simultània, es pretén sensibilitzar i mobilitzar la població de Catalunya sobre la realitat actual de pobresa a Catalunya i, a la vegada, afavorir una col·laboració continuada amb els bancs d'aliments duran tot l'any. A tot Catalunya, hi haurà 602 punts de recollida de 186 poblacions en les principals cadenes de supermercats que s'han adherit a la campanya. Hi haurà punts de recollida a Alcampo, Caprabo, Carrefour, Condis, Consum, El Corte Inglés, Fragadis, Lidl, Mercadona, Miquel Alimentació, Nova Venda, Plus Fresc, Simply, Sorli Discau i Valvi. En la campanya hi participaran unes 7.000 voluntaris.

Així, durant el dissabte 25 i el diumenge 26, un equip de voluntaris participarà en la classificació dels aliments que aniran arribant a la seu de cada banc. Al final d'aquest procés, la majoria dels aliments provinents dels punts de recollida quedaran perfectament emmagatzemats i a punt per ser distribuïts de manera immediata a les entitats beneficiàries i, per tant, a les persones necessitades. Els ciutadans poden participar amb una donació en línia al web www.bancdelsaliments.org.

LA XIFRA

186
municipis
de Catalunya participaran en la campanya amb un total de 602 punts de recollida.

LA DATA

21.11.2011
Tret de sortida
del Gran Recapte d'Aliments, al qual també es pot participar fent donacions en línia.

A la demarcació és vol superar els 100.000 quilos

El Banc dels Aliments de les comarques gironines espera doblar el nombre de tones recollides l'any passat durant la campanya Gran Recapte d'Aliments i superar els 100.000 quilos. El vicepresident primer del banc gironí, Frederic Gómez, va alertar, recentment, que tot i l'increment que es pugui aconseguir en la campanya, els aliments no seran suficients per cobrir les necessitats. Els quatre bancs de Catalunya van recollir en la campanya del 2010 un total de 400.000 quilos. La fundació Banc dels Aliments va repartir, l'any passat a la demarcació, un milió dos-cents vint-i-cinc mil quilos d'aliments. D'aquests, un gros important van ser les pastes alimentàries, l'arròs i els làctics. Un total de 144 entitats benèfiques van rebre aliments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.