Societat

Un miler de sanitaris reclamen a Sistach que es pronunciï sobre les retallades

El col·lectiu dirigeix un manifest al cardenal al·legant que és un “deure moral” manifestar la seva posició davant de la greu realitat

Els metges asseguren que l'atenció sanitària així com el dret a la vida, “està sent afectada”

Un total de 1.034 metges, professionals sanitaris i usuaris, han reclamat al cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, que es pronunciï sobre els efectes de les retallades sanitàries, i han al·legat que és un “deure moral” manifestar la seva posició davant de la greu realitat, com ha explicat una portaveu del col·lectiu, la metgessa Victòria Bertran.

El col·lectiu ha dirigit un manifest al cardenal, que van lliurar a les oficines de l'arquebisbat dijous passat, amb el lema ‘Les retallades maten'.

Assenyalen que últimament en algunes diòcesis els bisbes s'han manifestat a favor de destacar en els sermons dominicals la gravetat de la crisi econòmica i la necessitat que tothom contribueixi a superar-la.

En aquesta línia, demanen una “posició específica i àmplia per part de l'Església” davant del que consideren unes immensos retallades per part de la Generalitat, sense parangó amb altres comunitats autònomes.

Asseguren no estar moguts per cap esperit estamental ni corporatiu en la seva demanda, malgrat observar que els sanitaris catalans són els més mal pagats d'Espanya.

“Posem per sobre de tota la consideració l'atenció als pacients. Molts podem fins i tot certificar que aquesta atenció, així com el dret a la vida, està sent afectada”, expliquen en el manifest.

“Al llarg de la història, molts catalans, creients o no, han acudit a la recerca d'empara a l'Església, que avui vostè encarna a la Diòcesi de Barcelona i com a president de la Conferència Episcopal Tarraconense”, afegeixen.

Per aquesta raó, confien que Sistach s'hi pronunciarà, tenint en compte que “aquí i ara s'està posant en perill, de fet, el dret a la vida”, conclouen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.