Societat

El Trueta tanca la meitat dels quiròfans

Els vuit quiròfans programats es reduiran a quatre al desembre

L'hospital Trueta de Girona tancarà la meitat dels seus quiròfans programats –els dos d'urgències continuen actius al 100%– durant tres setmanes al desembre. En total es tancarà quatre dels quiròfans i, de les 180 sessions quirúrgiques –que no és sinònim d'operació– que es fan en un mes, es passarà a fer-ne 137. El Trueta insisteix que una sessió quirúrgica no és sinònim d'una operació i que hi ha operacions quirúrgiques que per la seva complexitat requereixen més d'una sessió i, en canvi, hi ha procediments més senzills que permeten fer dues o tres operacions en una sola sessió.

Segons la gerència de l'hospital, l'organització dels quiròfans s'ha fet conjuntament amb els mateixos professionals, acordant treballar al 100% en torn de matí durant l'octubre i el novembre i concentrar la reducció d'activitat al desembre, un mes tradicionalment amb poca cirurgia i que permet fer les vacances dels treballadors sense repercutir en els serveis, segons la gerència, que afegeix que al gener tornarà la normalitat.

Els mateixos serveis faran la programació de les operacions, segons la gerència, que recorda que durant el desembre és concentren els dies de Nadal i els festius de la Constitució i la Puríssima.

El Trueta ha incrementat aquest any en un 3,5% les intervencions quirúrgiques generals, s'ha passat de les 7.697 del 31 d'octubre del 2010 a les 7.969 de la mateixa data d'aquest any. Segons la gerència, gran part d'aquest augment es deu a la cirurgia major ambulatòria (cirurgia sense ingrés que no requereix hospitalització), que ha crescut un 10%.

El sindicat CCOO al Trueta va criticar ahir aquesta decisió i va advertir que es tracta d'una conseqüència més de les retallades i de la crisi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.