Societat

col·lectius

Europa acorda desbloquejar l'ajut als Bancs dels Aliments

El programa solidari es mantindrà durant dos anys més

Alemanya i Gran Bretanya aixequen el seu veto

Els bancs d'aliments respiren alleugerits. La Unió Europea va anunciar ahir que ha arribat a un acord per prolongar durant dos anys el programa d'ajuda alimentària per als més necessitats. Des de feia uns mesos diversos països mantenien el seu veto sobre aquest programa i la incertesa sobre el seu futur havia generat una gran preocupació entre les entitats humanitàries que treballen en aquest àmbit.

Ahir, finalment, Alemanya, Gran Bretanya i quatre països més van donar el seu vistiplau a mantenir el programa durant el 2012 i 2013, fet que beneficiarà 18 milions de persones necessitades. Durant els anys que el programa ha estat funcionant, a l'Estat espanyol se n'han beneficiat 1,7 milions de persones.

La clau per al desbloqueig va ser el canvi de posició d'Alemanya ahir durant el Consell de Ministres d'agricultura. A la sortida, el comissari europeu del ram, Dacian Ciolos, es va mostrar molt satisfet per l'acord assolit. “Europa continua compromesa amb les organitzacions caritatives que participen en el programa”, va subratllar Ciolos.

Aquest programa europeu és un dels principals sistemes d'entrada de productes als bancs d'aliments. El 2010, el 51% dels productes distribuïts per la Federació Europea de Bancs d'Aliments provenia del programa comunitari.

A Catalunya, els dies 25 i 26 d'aquest més es durà a terme El Gran Recapte, promogut per la Fundació Banc d'Aliments.

LA XIFRA

18
milions de persones
es beneficien cada any dels ajuts i queviures que atorguen les respectives entitats.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.