Societat

L'Ajuntament de Cunit convida els veïns a posar llums de Nadal al carrer

El govern local anuncia que no llogarà l'enllumenat pels deutes que té pel servei

Revisen els que té l'ens local, de 1997, i demanen ajut a Cubelles

El govern de Cunit (CiU, ICV i ERC) va anunciar ahir que les arques municipal estan tan buides que no tenen diners ni per llums de Nadal. El govern explica que ha decidit prescindir aquest any de posar els llums als carrers com es feia cada any perquè l'Ajuntament encara deu 35.222 euros des de l'any 2007, el 44% del cost del lloguer, i no disposa tampoc de prou diners per posar-los –tot i que l'empresa reduís fins la meitat el cost del lloguer– i tampoc per despenjar-los. Tot i així, el govern confia que al final pugui il·luminar part dels carrers i amb aquest objectiu ha començat una campanya ciutadana perquè siguin els veïns els que enguany il·luminin els carrers amb els seus guarniments.

Segons explica l'alcaldessa, Montserrat Carreras (CiU), es “demana la col·laboració de tothom, comerciants, entitats i també la ciutadania de manera individual, perquè posin el seu granet de sorra. Que l'Ajuntament no pugui encarregar enllumenat de Nadal no significa renunciar a l'ambient nadalenc”, assenyala. La notícia ja ha estat comunicada a l'Associació de Comerciants i Empresaris de Cunit i als establiments que no hi estan adherits i, segons asseguren des del govern, ja han rebut diverses trucades de veïns del municipi que s'han ofert a posar els seus elements nadalencs. El govern local intenta aquests dies altres alternatives com, per exemple, intentar arreglar els llums que la mateixa brigada municipal va fer i va penjar el 1997 o trucar a la porta de municipis veïns per si els poden ajudar cedint material que no utilitzin. De moment, els primers a respondre han estat els seus veïns de Cubelles i esperen que els pròxims dies puguin poder concretar algun altre ajut.

LA XIFRA

35.222
són els euros
pendents encara de pagament del lloguer de les factures des de 2007. És el 44% el cost total.

Calafell penja els llums però rebaixa el cost

Els carrers més comercials de Calafell han començat aquesta setmana a engalanar-se amb els llums de Nadal després de negociar amb l'empresa que fa el servei perquè el cost es redueixi fins a una tercera part del que es paga. En el ple municipal, ahir al matí, es va donar llum verd a una modificació urgent de pressupost per pagar actes de Nadal, inclosos els llums.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.