Societat

salut

Pajín indigna el govern per la pacient morta

La demanda de la ministra de Sanitat, Leire Pajín, per tal que s'aclareixi la mort d'una pacient a l'Hospital de la Vall d'Hebron, va provocar ahir una picabaralla dialèctica amb el govern català. Pajín va instar Salut a arribar “fins al final” en la investigació del cas, fet que va ser contestat pel secretari d'Estratègia i Coordinació de Salut, Francesc Sancho, que va demanar a la ministra una mica més “lleialtat institucional”.

La pacient de Tossa de Mar va morir per un aneurisme després de visitar quatre hospitals i la seva família ha presentat una denúncia contra la direcció de la Vall d'Hebron. Per la seva banda, l'hospital Josep Trueta de Girona va reiterar ahir que el trasllat de Carmen Mesa es va fer de manera correcta “i que es va coordinar amb el SEM”, com es fa habitualment amb tots els casos. En tots els trasllats, el centre que deriva el pacient s'informa abans de si s'accepta el trasllat i per tant, algú a la Vall d'Hebron hi va donar el vistiplau. El problema rau que la màquina necessària per fer l'embolització estava espatllada, i no es coneix encara si la Vall d'Hebron va informar d'aquest fet a l'hospital Trueta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.