Societat

El Trueta defensa el trasllat de la dona de Tossa

Manté que es va coordinar com es fa sempre a través del SEM, però no s'aclareix si la Vall Hebron va informar que tenia maquinària espatllada

L'Hospital Josep Trueta de Girona va reiterar ahir que el trasllat de Carmen Mesa, la dona de Tossa que va morir d'un aneurisma després de passar per quatre centres hospitalaris, es va fer de manera correcta “i que es va coordinar amb el SEM”, com es fa habitualment amb tots els casos. En tots els trasllats el centre que deriva el pacient s'informa abans de si s'accepta el trasllat i per tant, algú a la Vall d'Hebron va donar el seu vistiplau. El problema rau en què la màquina necessària per fer l'embolització estava espatllada, i no es coneix encara si la Vall d'Hebron va informar d'aquest fet a l'Hospital Trueta.

Si el centre gironí hagués estat al cas d'aquesta mancança, hauria pogut derivar la dona directament a l'Hospital Clínic. El que és cert és que l'Hospital Josep Trueta no intervé en la patologia que tenia Carmen Mesa, i no pas a causa de les retallades, sinó perquè és d'una complexitat que requereix mitjans d'hospitals més grans. Segons fonts consultades, no és possible fer una embolització i tampoc no es pot intervenir quirúrgicament al Trueta de l'aneurisma que tenia la dona de Tossa.

L'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, contra el que s'ha querellat la família de la pacient, no va confirmar ahir si la màquina estava espatllada, com manté la família que se'ls va dir, i es va remetre a les declaracions del director assistencial del centre, que diu que la dona va rebre en tot moment el tractament adequat. Malgrat tot, l'informe de l'hospital exposa que no es podia fer el tractament perquè a la sala on es podia fer l'angiografia “no hi ha sistema de road mapping”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.