Societat

Denúncia per assetjament contra la Generalitat a Perpinyà

La treballadora Yolanda Peralta l'ha presentat al tribunal d'afers laborals de Perpinyà

Quatre altres treballadors de la delegació del govern a Perpinyà s'han declarat en vaga

L'empleada de la Generalitat a Perpinyà Yolanda Peralta ha presentat una denúncia al Consell dels Prud'hommes (tribunal d'afers laborals a l'Estat francès) per “assetjament professional, econòmic i moral” contra el director de la delegació del govern català a Perpinyà, Joan Gaubí. Segons Jessica Bauchet advocada de la treballadora, Peralta hauria patit “aquest assetjament en els darrers vuit mesos i durant la seva baixa per malaltia”. L'advocada explica que des del mes de març Peralta està de baixa “i des de llavors hi ha hagut correus difamatoris i irregularitats en els pagaments del seu salari, així com un seguit de greuges, per escrit, envers la seva persona i a la seva família”. La Casa de la Generalitat depèn directament de la Secretaria de Presidència i la treballadora “ha informat Germà Gordó d'aquesta situació d'assetjament, el que ha provocat un agreujament de la situació de la meva clienta” diu l'advocada. El director Joan Gaubí no vol fer declaracions “mentre durin les negociacions amb els treballadors”.

Delegació paralitzada per una vaga

Al mateix temps que la denúncia, una vaga del personal va començar dimarts, paralitzant la delegació. La Generalitat ha fet saber per carta, als seus empleats a Perpinyà, que vol acomiadar el responsable de comunicació i rebaixar el sou d'un quinze per cent als tècnics de relacions transfrontereres i del servei de difusió de la llengua catalana. La rebaixa de sou s'aplicaria “només al personal que no és militant de CDC” segons els vaguistes. Fonts de la Generalitat explicaven a aquest diari que es tracta de mesures de restriccions pressupostàries “que corresponen a la retallada del 10 per cent del pressupost que la Secretaria de Presidència ja va anunciar a Perpinyà el mes de gener”. L'escriptor Joan-Lluís Lluís, un dels empleats en vaga, explica que Gaubí va anunciar al personal, poc temps després de la seva entrada en funcions, que hi haurien acomiadaments i “entrarien a treballar militants de CDC” per substituir-los.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.